Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Fonu, iki girişime 1 milyon TL’lik ilk yatırımını yaptı

Albaraka Türk’ün yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan 2018 yılının Ekim ayında kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (FGSYF), ilk iki yatırımını 1 Milyon TL ile Albaraka Garaj girişimlerinden Kartoon 3D ve Inooster‘e yaptı.

Bu vizyon çerçevesinde Albaraka Türk’ün yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk iki yatırımını gerçekleştirmiş oldu.

“Bankaların geleceğinde Fintech’ler önemli bir rol üstlenecek”

Albaraka Türk’ün girişimci dostu bir kurum olduğunu dile getiren Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, “Girişimcilere maddi ve manevi desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Bankaların geleceğinin fintech şirketleri ile iyi ilişkiler kurmaktan geçtiğine inanıyoruz.” dedi.

“Türkiye’nin ilk fintech girişim sermayesi yatırım fonuyla sektörümüze öncülük ediyoruz”

Yatırımcılığın yön değiştirdiğine dikkat çeken Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer ise, Türkiye’de ilk kez bir bankanın fintech girişim sermayesi adıyla bir yatırım fonu kurduklarını belirterek, bu konuda öncü olmaktan son derece mutlu olduklarını, önümüzdeki dönemlerde de Albaraka ailesinin girişimcilere desteğini sürdüreceğini söyledi. Yatırım yaptıkları şirketlerin daha da iyi işler yapacağını belirten Emin Özer, Kartoon 3D ile AR/VR ve Inooster ile Oyunlaştırma teknolojisi alanlarına girdikleri için heyecanlı olduğunu ekledi.

Güncel İçerikler