DüğünBuketi.com, 4 yatırımcıdan 10 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

Evlenecek çiftlerin düğün firmalarından fiyat teklifleri alarak seçim yapmalarını sağlayan DüğünBuketi.com‘un kurucuları yatırım aldığını egirişim ile paylaştı.

Bu yatırım turuna; Atanova Ventures ile beraber Startupfon.com melek yatırımcılarından Doruk Pala, TR Angels yatırımcılarından Atakan Atalar ve melek yatırımcı Deniz Güvenen‘den 10 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

DüğünBuketi.com, evlenecek çiftlerin en uygun düğün firmalarını bulmalarını amaçlayan bir girişimdir. Bu portal sayesinde mekanlardan, organizasyon firmalarına, fotoğrafçılardan, gelinlik için moda evlerine kadar tüm seçeneklere ulaşıp fiyat teklifi alabiliyorsunuz. 2016 yılında İzmir‘de kurulan girişim 2017’de İstanbul‘da, 2018’de ise Ankara‘da faaliyete geçmiş. 2019’da Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Kocaeli ve Muğla gibi Anadolu illerine operasyonlarını genişletmiş.

DüğünBuketi.com’dan yapılan açıklamaya göre; girişim kurulduğu yıldan bu yana her yıl trafiğini 3 kat arttırmış, gelirini de buna paralel olarak 3 kat yükseltmiş. Paylaşılan diğer verilerle de; İstanbul, Ankara ve İzmir’de her yıl 165 bin çift evleniyormuş. Evlenen her dört çiftin düğün süresince ziyaret ettiği adreslerinden biri DüğünBuketi.com’muş. Her ay ortalama 500 bin ziyaretçi, bu portal içerisinde düğün firması arıyormuş.

Üye düğün firmalarının geliri 2 milyon lira

Edindiğimiz bilgiye göre sadece İstanbul, İzmir ve Ankara’da çiftlerin düğün organizasyonu için ayırdığı bütçe toplamda ortama 8.25 milyar liraymış. Çiftler DüğünBuketi.com’dan ücretsiz yararlanırken, düğün firmalarının sisteme katılabilmeleri için ücretli üye olmaları gerekiyormuş. DüğünBuketi.com ise yaklaşık 2 milyar liralık bütçenin üyelerine ulaşmasını sağlıyormuş. İş garantisi verilen portalda eğer bir firma üyeliği süresince iş alamazsa, ücret iadesi veya ücretsiz üyelik yenilemesi yapılıyor.

Girişimciler yurt dışına açılmak için yeni yatırımlar alacaklar

Kurucusu Bilgehan Yılmaz ürünlerini yalın girişim modeliyle geliştirdiklerini belirtiyor. Başlangıçta sadece düğün mekanlarına ulaşılabilen bir siteyken düğün planlamasında ihtiyaç olan her şeyi barındıran bir portala adım adım dönüşmüşler. Sadece düğün için değil kına organizasyonundan gelin hamamına, doğum günü partilerinden baby shower organizasyonlarına, toplantı salonu kiralamaktan mezuniyet kutlamalarına kadar diğer davetler için de kullanılan bir portal haline gelmişler. Balayı sektöründe de Türkiye’nin en çok tercih edilen portallarından biri olmak için çalışmalara başladıklarını öğreniyoruz.

Yılmaz, gelen yatırımı nasıl değerlendireceklerini şöyle anlatıyor: “Kısıtlı kaynaklarla kısa sürede iyi bir noktaya gelmemize rağmen henüz yolun başındayız. İçerik üretimine yatırım yaparak aylık 1 milyon ziyaretçiye ulaşmayı ve mevcut teknolojimizi geliştirerek dönüşüm oranlarımızı iki kat artırmayı planlıyoruz. Bu sayede Türkiye’deki gelirlerimizi 2022 sonuna kadar en az 10 kat artırmayı hedefliyoruz.” Bilgehan Yılmaz, bu yatırımla birlikte Türkiye’deki büyümelerini daha da hızlandırmalarının yanında yeni yatırımlarla Amerika, Avrupa ve Arap ülkelerine de açılmayı planladıklarını söyledi.

DüğünBuketi.com’un aldığı yatırım sonrası nasıl ilerleyeceğini hep beraber göreceğiz. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağız.

Güncel İçerikler