Bi’Yemek: Hazır malzemeler ile kolayca yemek yapabilmenizi sağlayan yemek paketi girişimi

Bi’Yemek, kendi yemeğinizi hazırlayabilmeniz için gerekli malzemeleri tam ayarında, en taze şekilde bir kutuda toplayıp kapınıza getiren bir girişimdir.

Bi’Yemek, Koç Üniversitesi öğrencisi iki kurucu Emre Vatansever ve Tunahan Öztürk tarafından Mayıs’ta fikir olarak, Haziran’da ise Wix altyapısı kullanılarak hayata geçirildi. Temmuz ayı içerisinde kurye şirketi ile anlaşma sağladılar ve şirket kurulumunu tamamladılar. Sonrasında Bi’Yemek kutularını hazırlamak için gerekli sarf malzemeler (kraft çanta, cool liner, sos kapları, tarif kartları) temin edildi. Ağustos 2018’in ilk haftasında ise satışa başladılar.

Tam ayarında malzemeler ile yemek yapın: Bi’Yemek

Bi’Yemek kutuları 2 veya 4-5 kişilik haftalık veya aylık abonelik modelli gönderiliyor. Tek kişilik sipariş veremiyorsunuz.

Büyük kutudan sipariş verdiğiniz kişi başına ödenen miktar daha azalıyor. Örnek verelim; 2 kişilik kutuda 3 çeşit yemek isterseniz porsiyon başına 13 TL öderken, 4-5 kişilik kutuda 3 çeşit yemek istediğinizde porsiyon başı 10 TL’ye düşüyor.

Hazırlanan tarif kartları, yapım aşamasına dair her adımı teker teker açıklıyor, sizlere kendi mutfağınızda yemek yapma fırsatı sunuyor. Market market dolaşmanızı önleyerek zamandan, tam ayarında malzemeler göndererek gıdasal tasarruf yapmanızı da sağlıyor.

Rakip Analizi

Rakip Analizi

Önemli bir ayrıntıdan bahsetmek isteriz. Sizlere geçtiğimiz yıl içerisinde Bi’Yemek girişimine benzer ŞefGibi’yi paylaşmıştık. Ancak aynı iş modeline sahip girişim, bu modelde başarılı olamayınca pivot etmişti. Rakip analizine baktığımızda, ŞefGibi artık yoluna bu modelden devam etmediği için eklenmediğini görüyoruz.

Bakalım Bi’Yemek değişen piyasa şartlarında başarılı olabilecek mi ve önünde kendisini ne tür zorluklar bekliyor, birlikte göreceğiz. Girişimcilere bu süreçte başarılar dileriz.

Güncel İçerikler