Teknoloji dikeyindeki eticaret girişimi Teknostore satıldı

Türkiye’nin popüler teknoloji içerik platformu Webtekno‘nun da bünyesinde bulunduğu İzmo Bilişim’in teknoloji dikeyindeki e-ticaret girişimi Teknostore, adı açıklanmayan bir şirkete satıldı. Bu haber İzmo kurucusu İbrahim Akman tarafından Twitter’da duyuruldu.

Türkiye’de yaygın bir şekilde bulunamayan fiyat / performans odaklı teknolojik ürünleri tüketicilerle buluşturan Teknostore, satış sürecinin ardından İzmir’deki faaliyetlerini İstanbul’a taşıyacak.

Teknostore, Online Kafa Topu‘nun yapımcısı Masomo‘nun Miniclip’e satılmasının ardından İzmo Bilişim’in girişimleri arasında satışı gerçekleştirilen ikinci şirket oldu. Teknostore’un satışının gerçekleştiği şirket ve satış bedeli belirtilmezken, şirketin kurucusu İbrahim Akman’ın paylaştığı bilgilere göre Teknostore girişimi yurtdışından bir teknoloji tedarikçisine satıldı. Akman, bu satış sürecini “Webtekno bir yıl içinde ikinci mezununu veriyor” olarak değerlendirdi.

Ayrıca, Masomo’nun da satış bedeli paylaşılmamış ancak Türkiye’de gerçekleşen en büyük beş exit içine girdiği belirtilmişti.

Webtekno, Teknostore projesine bir yıl daha destek sunmaya devam edecek

Kurulduğu ilk günden bu yana Webtekno’nun destekleriyle organik büyüme sağlayan Teknostore’un satışının sonrasında Webtekno ile olan ilişkisinin de nasıl devam edeceği merak konusuydu. Akman tarafından paylaşılan bilgilere göre, anlaşma gereği Webtekno bir yıl süreyle Teknostore projesine destek olmaya devam edecek.

Teknostore ve Webtekno iş birliği kapsamında Webtekno’da Teknostore’da satılan ürünlere ilişkin haberler yayınlıyor, fırsat ürünleri listeleniyor ve Teknostore YouTube kanalı için video içerikler üretiliyor.

Güncel İçerikler