150 bin TL ödül dağıtılan TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var yarışmasının kazananları

TÜSİAD tarafından düzenlenen, üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla eğitimden networkinge, kuluçkadan mentorluğa kadar geniş yelpazede destek sağlayan bir girişimcilik programı olan TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Programının 2019 yılı kazananları belli oldu.

Bu yarışmaya, 5’i yurt dışından olmak üzere 81 şehir, 178 üniversiteden 2990 genç 1118 iş fikriyle başvurdu.

Ödül töreninde ayrıca, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Programının Girişimcilik Kampı’na en fazla öğrenci gönderme hakkını elde eden Karabük Üniversitesi’ne TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı verildi.

TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var yarışmasında sunulan fırsatlar ve ödüller

Birinci: Algdeha (75 bin TL nakit ödül)

Küresel ısınma ile balıkların yağ hacminin düşmesi ve buna bağlı endüstrilere sürdürülebilir kaynak arayışından yola çıkarak, hayvansal ürünleri mikroorganizmalardan elde etmeyi hedefler.

Ekip üyeleri: Mert Furkan Filizoğlu (İstanbul Üniversitesi), Mehmet Can Sucu (İstanbul Üniversitesi) – Rehberi: Lale Ergin, Borusan Holding

İkinci: Bal Kutusu (50 bin TL nakit ödül)

Bal üretim verimliliğini arttırırken, geleneksel yöntemleri endüstri 4.0 standartlarına taşır, arı yaşamını korur.

Ekip üyeleri: Nabican G. Özdemir (Başkent Üniversitesi), Bahadır G. Özdemir (Başkent Üniversitesi), Hakan Aktan (Nişantaşı Üniversitesi), Mahmut Serkut Öğüt (Başkent Üniversitesi), Ayçanur Tekin (Başkent Üniversitesi) – Rehberi: Yeşim Sümerkan, UBS

Üçüncü: DsyApp (25 bin TL nakit ödül)

Disleksiye çoklu çözüm üreterek daha geniş bir kitleye hitap eden ve alanında uzman kişilerin işini, mobil platforma taşıyarak kolaylaştıran bir sosyal girişim uygulamasıdır.

Ekip üyeleri: Esra Ablak (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Büşra Bektaş (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Öykü Demirhan (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Deniz Öztürk (İzmir Ekonomi Üniversitesi), İnan Evin (İzmir Ekonomi Üniversitesi) – Rehberi: Öget Kantarcı, GittiGidiyor

Yarışmanın diğer iki finalisti:

Kodit (Rehberleri: Cem Tüfekçi)

Kodit 5-6 yaş grubu çocuklar için tasarlanmış; onların algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiren, MEB’in belirlediği 63 kazanımı destekleyen, hem evde hem okulda kullanılan bir eğitim setidir.

Technofarm (Rehberleri: Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü)

Technofarm geleceğin tarım yöntemi olan topraksız tarımda; birim alanda sağlanan verimliliği artıran ve zirai donu minimize eden, bununla birlikte mobil uygulama ile, çiftçiye ürün yetişmesindeki tüm süreci aktaran bir otomasyon sistemidir.

Güncel İçerikler