Wi-Fi sorunlarını çözen Lifemote, 500 Istanbul’dan 250 bin dolar yatırım aldı

2017 yılında Eren Soyak ve Barış Uyar tarafından kurulan Lifemote, ev içi WiFi sorunlarını, bulut tabanlı yapay zeka yöntemleriyle çözüyor. Kurucularından ve 500 Istanbul‘dan teyit ederek aldığımız bilgi ile 250 bin dolar yatırım aldığını öğrendik.

Bu fikir, yıllarca telekom sektöründe teknoloji üreten iki arkadaş ev içi İnternet erişiminin bir donanım sorunundan bir yazılım sorununa dönüşmeye başlayacağını tahmin ederek cloud-native bir yazılım şirketi olarak ortaya çıktı ve kuruldu.

Lifemote, modemlerden topladığı verileri bulut üzerinde analiz ederek, bağlantı sorunlarını ve bunları onarabilecek çıkarımları İnternet servis sağlayıcılara sunuyor. Bu sayede, servis sağlayıcılar, bağlantı sorunlarını, kullanıcı şikayetini beklemeden proaktif olarak çözebiliyorlar.

Slush’ta ilk 3 startup arasında

Kurulduğu yıl, Norveç ve Türkiye’de 3 servis sağlayıcıda 500 bine yakın evde hizmet vermeye başlayan Lifemote, 2018 yılında Avrupa’nın en önemli startup etkinliklerinden Slush‘ta ilk 3 startup’tan biri seçildi. Aynı etkinlikte Finlandiya’nın en büyük İnternet servis sağlayıcısı Elisa’nın “AI co-creation challenge” ödülünü kazandı. Boğaziçi Üniversitesi Teknopark içinde 10 kişilik bir ekipten oluşan Lifemote, 2019 yılı içinde ekibini 20 kişiye çıkarmayı ve Batı Avrupa’da büyümeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler