SabancıDx’in dijital satın alma platformu Pratis, Mısır’da kullanılmaya başlandı

Türk mühendisler tarafından geliştirilen, alıcı ve tedarikçi firmaları hızlı, kolay ve güvenilir bir ortamda buluşturan SabancıDx‘in dijital satın alma platformu Pratis, İtalya menşeli Cementir Holding bünyesindeki Sinai White Portland Cement firmasının Mısır‘da kullanılmaya başlandı.

İtalyan menşeli, dünyanın önde gelen çimento üreticilerinden Cementir Holding bünyesindeki Sinai White Portland Cement firmasının Mısır lokasyonu SabancıDx teknolojisini kullanacak.

Sinai White Portland Cement Co. Genel Müdürü Alessandro CiveraPratis satın alma süreçlerimizi kullanıcı dostu arayüz özelliği ve destek hizmetleri ile çok daha verimli ve güvenilir hale getirdi.” şeklinde açıklama yaptı. Grubun Danimarka lokasyonunda da Pratis uygulamasına geçiş için değerlendirmeler sürüyor.

SabancıDx Genel Müdürü Burak Aydın, “SabancıDx olarak yazılım alanındaki deneyimimizi bir adım öteye taşıyarak küresel çapta dijital dönüşümün önemli bir oyuncusu olmayı hedefliyoruz. 27 binin üzerinde tedarikçinin yer aldığı ve sadece 2018 yılında 67 binden fazla pazarlığın gerçekleştirildiği, şirketimiz mühendisleri tarafından geliştirilen online satın alma platformumuz Pratis’i Mısır’a taşıyarak yeni bir dönemi başlatmış bulunuyoruz. 2019 yılı yazılım ihracatına odaklanacağımız bir yıl olacak, kendi yazdığımız ürün sayısını bu yıl içinde iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. SabancıDx bünyesinde oyun kurucu yeni ürünler geliştirerek sektöre küresel çapta katma değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Platformun sağladığı avantajları da anlatan Aydın, binden fazla yabancı tedarikçinin yerli alıcı firmalara teklif vermek için Pratis’e üye olduğunu vurguladı: “Pratis üzerinden alıcı firmalar, sektörlerine göre ayrılmış binlerce referanslı tedarikçiyle buluşarak optimum maliyetle stratejik satın alma ve e-ihale süreçlerini gerçekleştiriyor. Tedarikçi firmalar ise yeni müşteri ve pazarlara ulaşma imkânına kavuşuyorlar. Ayrıca uygulamamızın mobil desteği sayesinde yerden ve zamandan bağımsız olarak ihale sürecini destekliyoruz, tedarikçi performans değerlendirme ve satın alma analizleri ile ise verimliliği en üst seviyeye taşıyoruz.” diyerek konuyla ilgili görüşlerini bildirdi.

Biz de kurulduğu günden bu yana yakından takip ettiğimiz eski adıyla BimSA, yeni adıyla SabancıDx‘le ilgili gelişmeler oldukça siz değerli okuyucularımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler