SabancıDx adıyla yoluna devam edecek Bimsa, startup’lar ile iş birliği yapacak

Sabancı Topluluğu bünyesinde 43 yıldır, teknoloji çözümleri üreten Bimsa, hizmet portföyüne kattığı İleri Veri Analitiği, Robotik İşgücü ve Siber Güvenlik ile birlikte yepyeni vizyonu, gelişen hizmet ve çözümleri, değişen yönetim yapısı, nitelikli insan kaynağı ile yoluna SabancıDx ismi ile devam edecek.

SabancıDx’in lansmanı için yapılan basın toplantısında konuşan Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, SabancıDx’in misyonunun, sadece Sabancı Topluluğu’na değil, yarının dünyasında daha güçlü bir Türkiye için kılavuzluk etmek olduğunu belirtti. “Lider olmak, dönüşüme de liderlik etmeyi gerektirir. SabancıDx ile bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” diyen Göçmen, SabancıDx’in teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretimine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Catalist Sabancı Startup Programı ile yeni iş birlikleri

Bugün sayıları 5.000’e yaklaşan aktif startup’ların toplam yatırım tutarının 431 milyon dolara ulaştığına işaret eden SabancıDx Genel Müdürü Burak Aydın, startup’ları Türkiye ekonomisinin geleceği için önemli bir değer zinciri olarak gördüklerini ve yeni dönemde startupları destekleme konusunda önemli adımlar attıklarını belitti ve şunları söyledi: “SabancıDx olarak, Catalist programı ile Startup’larla özellikle Veri Analitiği ve Endüstriyel loT konularında iş birlikleri yapacağız”.

SabancıDx için dijital kampüs

SabancıDx’in Sabancı Topluluğunun yanı sıra çevresine katma değer sağlayan yönleriyle de ön plana çıkacağını söyleyen Burak Aydın, şöyle devam etti: “Yeni genel merkezimiz tam anlamıyla bir Dijital Kampüs olacak. Garaj kültürüyle donatacağımız bu kampüsümüzde yeni teknolojiler ve iş birlikleri geliştirmeye odaklanacağız. Ayrıca üniversite sanayi iş birlikteliğinin Silikon Vadisi dahil bir çok gelişmiş pazarda yeniliklere imza atmanın önemli bir yolu bu bağlamda Sabancı Üniversitesi ile çok daha yakın çalışacağız. Sabancı Üniversitesi, BAV Lab ve MIT Media Lab ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitemizle ve iş ortaklarımızla beraber endüstri-üniversite harmanlamasını en yukarı taşıyacağız. SabancıDx, tüm bu çalışmalarıyla önümüzdeki 3 yıl içinde gelirlerinin yüzde 25’ini yeni nesil teknoloji alanlarından sağlıyor hale gelecek” dedi.

Güncel İçerikler