KWORKS’ün 2019 yılı hızlandırma programı başvuruları açıldı

KWORKS’ün 2019 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma Programları başvuruları açıldı. 21 Nisan 2019 tarihine kadar bu yılın son başvurusunu alacak KWORKS, Mayıs’ta yeni programlarını başlatacak.

KWORKS, iki program kapsamında girişim seçecek: Hızlandırma ve Ön Hızlandırma

KWORKS’e başvurmak için: kworks.ku.edu.tr

Hızlandırma programı girişim fikrini doğrulamış, şirketleşmiş ya da şirketleşmeye yakın, ürün-pazar uyumunu çalışan girişimcilere uygun destekler sunarken, ön hızlandırma programı ise girişim fikrinin pazar ve teknoloji doğrulaması üzerinde çalışan girişimler için destekler sunacak.

Geçtiğimiz dönemlerde Kolay İK ve Botanalytics gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, yeni döneminde de büyüme ve yatırım alma potansiyeli yüksek girişimlere destek vermeyi hedefliyor.

Teknolojik odak alanına dijitalleşmeyi alan KWORKS; yapay zeka, makine öğrenmesi, büyük veri, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, bulut bilişim gibi teknolojileri kullanarak dijital dönüşümü hızlandıracak girişimleri programlarına katılmaya davet ediyor. Pazar odak alanlarında ise bu teknolojilerin uygulanabileceği ulaşım, lojistik, finans, eğitim, sağlık, enerji, perakende, gıda, tarım, savunma gibi pazarlardaki ihtiyaçlara çözüm sunan yenilikçi girişimlerin başvuruları KWORKS’ün önceliğinde olacak.

Programa kabul edilen girişimler, Türkiye’nin en kapsamlı ve girişime özelleşmiş destek paketlerinden birine erişecekler. Merkezi konumdaki Şişli kampüsünde çalışma alanı, alanlarında uzman mentorlara erişim, girişimlerin farklı aşamalardaki ihtiyaçlarına özel tasarlanan eğitimler, Amazon, Microsoft, Koç Sistem gibi paydaşlardan teknolojik altyapı desteği, melek yatırımcılara ve girişim sermayedarlarına erişim ve Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’ndeki ortak çalışma alanından yararlanma gibi desteklerden programlara kabul edilen girişimciler yararlanabilecekler.

Program kapsamında Turkcell, Microsoft ve Amazon gibi önemli çözüm ortaklarının sunduğu desteklere erişim imkanı yakalayacak olan girişimler Arçelik, Inventram, Yapı Kredi, Koçfinans, Koç ZER, Eczacıbaşı ve TOFAŞ gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarının yöneticileri ile de bir araya gelme olanağı bulacaklar. Ayrıca, her sene olduğu gibi 2019 yılında da KWORKS Demo Day’de girişimciler yatırımcı ve kurumsal iş ortaklarına sunum yapmak için sahneye çıkacaklar. Üst Kurulu’na bu sene Hakan Baş’ı ekleyen KWORKS kurumsal ve girişimcilik ekosistemi bağlantıları açısından en güçlü hızlandırma programlarından biri olarak dikkat çekmeye devam edecek.

Güncel İçerikler