İnsan kaynakları yazılımı Kolay İK, 1 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’nin ilk bulut tabanlı personel yönetimi ve insan kaynakları yazılımı Kolay İK, 3. tur yatırım turunda Monkfish Equity‘den 1 milyon dolar yatırım aldı. Böylece Monkfish Equity, Türkiye’deki ilk yatırımını Kolay İK’ya yapmış oldu.

İlk iki yatırım turunu 2015 ve 2016 yıllarında tamamlayan Kolay İK böylece büyümesini devam ettirdi. Türkiye’deki KOBİ’lerin büyümesi ve dijitalleşmesi ile kurumsal şirketlerin personel yönetimi süreçleri için yazılım üreten Kolay İK, 2017 yılında 7 kat büyüyerek 10.000’in üzerinde şirket ve 110.000’in üzerinde çalışana personel yönetimi ve insan kaynakları alanlarında çözümler sunuyor.

Konu ile ilgili Alman yatırım firması Monkfish Equity, “Yenilikçi şirketlerin hayranları olarak Kolay İK’ya vermiş olduğumuz desteklerden oldukça memnunuz. Wired’ın ‘2017’nin En Başarılı Girişimleri’ listesine de giren Kolay İK’nın istikrarlı yükselişinin devam edeceğine güveniyoruz. Monkfish Equity olarak Türkiye’de yaptığımız ilk yatırımın olumlu geri dönüşleri olacağına inanıyoruz.” açıklamasında bulundu. Almanya’nın Leipzig şehrinde bulunan Monkfish Equity daha önce Fransa’dan BlaBlaCar ve Almanya’dan Delivery Hero gibi girişimlere de yatırım yapmıştı.

2014 yılında Efecan Erdur, Gizem Sevinç ve Çağlar Yalı tarafından kurulan Kolay İK, Türkiye’nin ilk bulut tabanlı personel yönetim ve insan kaynakları yazılımı firması olma özelliğini taşıyor. Wired dergisi tarafından Avrupa’nın en başarılı 100 girişimi arasına da giren Kolay İK, 2017 yılının sonuna kadar yurt dışı ofisini açıp, operasyonlarını globale taşımayı hedefliyor.

Alınan yatırım ile ilgili Kolay İK kurucu ortaklarından Çağlar Yalı, “Bu zorlu dönemlerde en öncelikli pazarı Türkiye olan bir girişimin Alman bir yatırım şirketinden yatırım alması bize ne kadar inanıldığını gösteriyor. Bir taraftan Türkiye’de hem KOBİ pazarında hem de kurumsal pazarda hızlı büyümeyi sürdürürken, globalde de yeni ülkelere açılma fırsatını bu turla beraber yakalamak istiyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler