KWORKS Fintech: Finansal teknoloji odaklı girişimler için hızlandırma programı

Koç Üniversitesi’nin girişim hızlandırma programı KWORKS tarafından finansal teknoloji alanında fikir ya da şirketleşme aşamasındaki girişimler için KWORKS Fintech Programı hayata geçirildi.

Son Başvuru: 7 Nisan 2019

Bu program ile genç girişimci adayları, iş fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları temel girişimcilik becerilerini geliştirebilecekler, eğitim ve mentorluk hizmetlerine ulaşabilecekler. Yalın girişimcilik ve iş modeli geliştirme desteklerine ek olarak program kapsamında sunulan iş planı mentorluğu ve program ortakları tarafından sunulan sektörel mentorluk ile girişimciler İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile Fintech Girişimcilik Programı başvurularını tamamlayabilirler.

KWORKS Fintech girişimlere neler sunuyor?

  • Merkezi Konumda Ofis Desteği
  • Eğitim ve Mentorluk
  • Hızlandırma Hizmetleri
  • Yatırıma Erişim
  • Finansal Kurumlar ile İşbirliği
  • Teknolojik Altyapı Desteği

Bu programa, finansal teknolojiler odağında “Bankacılık ve Finans” ve “Altyapı ve Destekleyici Teknolojiler” alanlarındaki girişimlerin başvuruları öncelikli olarak kabul ediliyor. Kabul edilen girişimlerin eğitimlere %70 oranında devam zorunluluğu var.

Hızlandırma programı, 12 hafta süren yoğun mentorluk sürecini kapsar ve 3 aşamadan oluşur:

1. aşamada girişimler ürün ya da hizmetlerinin piyasayla uyumunu yeniden değerlendirir. Bu aşamada ekipler iş modellerini doğrularlar.

2. aşamada girişimler sundukları çözümü müşteri ve pazar koşullarına daha uyumlu bir hale getirmek amacıyla en yalın çözümlerini geliştirirler.

3. aşama ise çözümlerin pazara sunularak satışların artırılması ve yatırım arayışı süreçlerini kapsar.

Tüm bu süreçlerin sonunda, girişimlerin yatırımcılarla ve ekosistemdeki aktörlerle buluştuğu bir günlük Demo Day etkinliği ile girişimler mezun edilir.

KWORKS Fintech programına bu bağlantıdan başvurabilirsiniz.

Güncel İçerikler