Marmara Üniversitesi’nin ön kuluçka programına 15 Mart’a kadar başvurabilirsiniz

Marmara Üniversitesi Ön Kuluçka Programı yeni dönem için başvuru almaya devam ediyor. Fikir ve MVP (prototip) aşamasındaki girişimlerin kabul edildiği program, girişimcilik ve inovasyon programlarında yoğun deneyim sahibi olan Mentors Network Turkey (MNT) ile iş birliği içinde yürütülüyor.

Tübitak 1601 desteği ile erken aşama girişimleri desteklemek için başlatılan ön kuluçka programı, herhangi bir sınırlama olmadan her alandan girişimlere açık ve ekipler için çalışma alanı imkanı da sağlanacak. Programa bu bağlantı üzerinden başvurabilirsiniz.

Programa kabul edilen girişimler, 8 aylık yoğun bir eğitim, mentorluk ve çalışma programına başlayacak. Nisan ayında eğitim ve workshoplar ile başlayacak program devam eden aylarda mentorluk desteği ile sürecek. Yalın girişim modelinin uygulanacağı programda ekiplere bol bol saha çalışması yaptırılacak. Aralık 2019’a kadar sürecek programın sonunda bir Demo Day de gerçekleştirilecek. Ekosistemden birçok oyuncunun, melek yatırımcı ve yatırım ağlarının davet edileceği Demo Day’de girişimciler, yatırımcıların ilgisini çekme fırsatı da bulacak.

Programa katılan ekiplerin Marmara Üniversitesi’nden olması gibi bir zorunluluk yok. Başka kuluçka ya da hızlandırmalarda yer alıyor olmak da bu programa başvurmak ve desteklerinden yararlanmak için engel teşkil etmiyor. Diğer yandan başvuran ekiplerin programda ilerleme kaydedebilecek yeterlilikte ve yetkinlikte takıma sahip olması önemli bir kabul kriteri. Marmara Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi, girişimcilere yatırımda bulunmuyor ve verilen destekler karşılığında hisse ya da hisse opsiyonu talep etmiyor.

egirişim olarak aldığımız bilgiler doğrultusunda bu programa kabul edilen ekipler, girişimcilik deneyimi, exit başarısı, yenilikçi teknoloji ve ürün geliştirme ve yatırımcılık gibi birçok deneyimi bir arada bulunduran mentorlarla çalışacak.

Güncel İçerikler