Spatial, toplantılara arttırılmış gerçeklik teknolojisi kazandırıyor

Bir sanal gerçeklik platformu olan Spatial, Uno kurucu ortağı ve Expa kurucusu Garrett Camp’ın yer aldığı iNovia Capital‘den 8 milyon dolarlık tohum fonu ile lansmanına başladı.

Bu güne dek gelişen AR teknolojileri oyun, eğlence ya da mekansal gözlemler için kullanıldı Spatial ise iş toplantıları için kullanılmasını amaçlıyor. Aslında Google Hangouts ve Zoom gibi toplantı yapılabilen uygulamalar sanal toplantı imkanı sağlıyor Spatial ise daha efektif toplantılar için sanal toplantı anlayışına gerçeklik boyutunu kazandırıyor.

Spatial geleceği olan hatta geleceğin tamamını kapsayacak bir platform, gelecekte insanların hologram kimliği ile var olabilecekleri düşünüldüğünde Spatial bu durumun başlangıç noktalarından biri olabilir.

Platform iki ana özellik barındırıyor. İlki insanların toplantı yapacağı kişilerle yüz yüze görüştüklerini hissetmeyi, diğeri ise kullanılan bir dizi aracı odanızda görüntüleyebileceğiniz sonsuz bir masaüstü olarak kullanmayı sağlayabilmesi.

Sanal gerçeklik toplantısı için AR gözlüğü açıp mevcut ortam taranır ve Spatial bu alanı toplantıdaki diğer kişilerle paylaşır ve onların mekana katılmalarını sağlar. Spatial sayesinde odanın etrafına baktığınızda iş arkadaşlarınızı görebilir ve onlarla etkileşime geçebilirsiniz. Spatial platformunun asıl heycan verici kısmı ise paylaşılan döküman, web sitesi, resim ve sizin veya takım arkadaşlarınızın paylaşım alanına eklediği not yada fotoğraflar ile etkileşime girebilmeyi sağlaması.

Şuan Spatial uygulamasını kullanan çok az şirket var bu firmalardan biri de Ford X, uzaktan işbirliği ve ekiplerin yazılım testleri için kullanıyor. Spatial şimdilik 20 kişiye kadar kullanıcıyı destekliyor ancak amacı yüzlerce kişiyi ölçeklendirmek.

Güncel İçerikler