Fotoğrafların alabileceği beğenileri tahmin eden Lisa, Hande Enes’ten 300 bin TL yatırım aldı

Lisa, makine öğrenmesi (machine learning) algoritmaları kullanarak fotoğrafların Instagram’da alacakları potansiyel beğenileri tahmin eden bir mobil uygulamadır. Lisa, melek yatırımcı Hande Enes‘ten 300 bin TL yatırım aldı.

Çocukluk arkadaşı olan Tarık Demir ve Orkan Yılmaz tarafından kurulan Lisa, 2016 yılında ilk kodlarını yazmaya başladı. Doktora çalışmalarını MIT’de yapay zeka üzerine yapan İTÜ’de öğretim üyesi olan N. Kemal Üre de 2017 yılında ekibe dahil oldu.

2017 Şubat’ta App Store’da yerini alan Lisa, 2018 Nisan ayında Android kullanıcılarına da hizmet vermeye başladı. 140’tan fazla ülkeden indirme alan Lisa, bugüne kadar yaklaşık 500 binden fazla fotoğrafı analiz ederek 150 binden fazla Instagram paylaşımında kullanıldı. Lisa’nın en popüler olduğu ülkeler ise Rusya, Amerika, İspanya ve Fransa.

Product Hunt’ta gün birinciliği

Geçtiğimiz yıl Product Hunt’ta günün birincisi olduktan sonra, CNBC Tech, Fast Company, Cosmopolitan gibi global kanallarda, Avrupa ve Güney Amerika’da birçok yerel kanalda haber oldu.

Şu an Instagram postlarının etkileşimlerini tahmin eden Lisa; kullanıcı kitlesi büyüdükçe, görsellerin insanların beğeni içgüdüsünü nasıl etkilediğini daha iyi çözümlemeyi, bir sonraki aşamada ise yapay zeka teknolojilerini geliştirerek, mevcut görselleri daha fazla etkileşim alacak hale dönüştürmeyi ve hatta bu görselleri sıfırdan oluşturmayı hedefliyor.

Uygulamalarıyla günlük hayatımızdaki birçok şeyi değiştirecek olan yapay zeka teknolojisini ürünlerinin merkezine koyan Lisa ekibi, yapay zeka konusunda aynı heyecana sahip olan Hande Enes ile yollarına devam edecekleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Güncel İçerikler