GmPly: Eğitimcilerin ve şirketlerin interaktif eğitim videoları oluşturmalarını sağlayan girişim

Türkiye’deki teknoloji ve inovasyon odaklı girişimleri paylaştığımız serimizde bugün Gmply var.

GmPly, eğitim firmaları, kurumsal şirketlerin veya kişilerin kendi interaktif eğitim videolarını oluşturmalarını ve bu videolar üzerinden gerçek zamanlı KPI ölçümü almalarını sağlayan bir SaaS çözümdür. Kalde ErnartGökçen KaranGiray Kefelioğlu ve Cengiz Özköse tarafından 2017 yılı içerisinde kuruldu.

Online eğitimler halen eski teknolojileri kullanıyor bu yüzden kullanıcı katılımı, eğitimi tamamlama oranları çok düşük ve bu eğitimlerin başarısı doğru ölçümlenemiyordu. GmPly de bu sorunu çözmek için yola çıktı. Şirketler kendi iç eğitimlerini oluşturarak, tüm eğitimlerinin takibini detaylı bir şekilde yapabiliyor. Videolar interaktif olduğundan, personele belli aralıklarla sorulan sorular ile izleyip izlemediği takip edilebiliyor.

GmPly CEO’su Gökçen, girişimin hedefleriyle ilgili; “Yerel hedefimiz GMPLY’in eğitim şirketlerinin kurumsal online eğitimlerini oluşturacakları ve müşterilerine lisanslayacakları standart bir araç olmasını sağlamak. Global hedefimiz ise öncelikle Amerika daha sonra Avrupa ve Uzakdoğu’da aynı şekilde yayılmak.” açıklamasını yaptı.

GmPly kurucuları ABD’de ilk satışını yapmalarının hikayesini anlatıyor

Türkiye’de 7 milyon TL’lik bir pazara ulaşmayı hedefliyor ancak ABD’deki rakamlar çok yüksek. Orada gerçekleştirdikleri satışlara ve hedeflerine göre 17 milyar dolarlık bir pazara ulaşmak istiyorlar.

COO’luk görevini üstlenen Kalde ise “Türkiye’de bir yılda 100.000 kullanıcıya ulaşmak oldukça cesur bir tahmin ancak Amerika’da görüşmeleri sürdürdüğümüz sadece 1 firmanın 127.000 çalışanı var ve yıllık 193.000 kullanıcı üzerinden konuşuyoruz.

GmPly’in bir diğer hedefi de, Türk eğitimcilerinin kendi bilgilerini kullanarak oluşturdukları interaktif eğitimleri tüm dünyaya pazarlayabilmesini sağlamak. Türkiye’nin içerik bakımından zengin olduğunu dile getiren kurucular, bu zenginliğin globale açılmasını hedefliyor. Bilgiyi ithal eden değil, ağırlıklı olarak ihraç eden bir toplum oluşmasına ufak da olsa katkı sağlamak istiyorlar.

İlk müşterimiz…

İlk müşterimiz Boyner oldu. Eğitim Gelişim Müdürü Sn. Esra Eseroğlu demolarımızı gördükten sonra büyük bir cesaret göstererek bize bir şans verdi. İş çok başarılı oldu ve ondan sonra faturalar yağmaya başladı.

Platforma sürekli olarak yeni özellikler eklendiğini dile getiren Gökçen ve Kalde, teknolojinin her an kopyalanabilir olmasından ötürü bunu bir avantaj olarak görmüyor. Kendilerindeki en büyük artıyı bilgi birikimi, iş modeli ve çevikliği olarak yorumluyorlar.

Girişimi kurucusundan dinlemek istiyorsanız Big Bang sahnesindeki sunumu da izleyebilirsiniz.

Biz de gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler