KOBİ’lere ödeme hizmetlerinde kolaylık sağlayan Neat, 2 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli startup Neat, benzer şirketler Monzo, Starling ve Revolut’un izinden giderek ödeme hizmetlerinde müşterilerine kolaylık sağlıyor. Hizmet KOBİ’ler arasında kullanımı oldukça yaygın. Uygulama her ne kadar Çin’de varlık gösterse de verdiği hizmetler ile dünya genelinde yaygınlaşmaya çalışıyor.

Neat Mastercard genel olarak kredi kartlarına başvuramayan işletmeler için ideal. Kartın kullanıma açılması ile beraber küçük hizmetlere erişim başlıyor. Bunlar; aylık ödeme servisleri, uçuş hizmetleri, otelde konaklama benzeri birçok kolaylık.

Neat Business sahibi müşteriler kişisel kartlarını kullanmadan kredi kartı gerektiren tüm işlemlerini gerçekleştirebilirler. Daha gelişmiş özellikleri ise ayrıntılı şirket hesapları, otomatik hesap ödemeleri, çalışanların maaş bordrolarını ödemek. Yani uygulama online bir muhasebecilik hizmeti görüyor.

Şirketin kurucu ortağı olan David Rosa, TechCrunch’a yaptığı bir açıklamada 100’dan fazla ülkede müşterileri bulunduğunu belirtti. Neat, muhasebe yazılımı entegrasyonlarının yanında çoklu para birimi özelliklerini geliştirmeye çalışıyor ki bu şekilde de daha fazla ülkede hizmet verebilir.

Şirket, teknolojisini geliştirmek ve daha geniş pazarlara yayılmak için 2 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Yatırımcılar arasında Singapore’s Dymon Asia ve Portag3 Ventures öne çıkan isimler oldu. Yatırım aynı zamanda Portag3 Ventures’in Asya bölgesindeki ilk yatırımı olma özelliğini de taşıyor.

Güncel İçerikler