Starbucks, Çin’de kahve teslimatı için Alibaba ile anlaştı

Starbucks, Çin’deki hacmini genişletmek için ülkenin e-ticaret devi Alibaba ile iş birliğine gitti. Bahsedilen iş birliği, Starbucks’ın ülke genelinde daha popüler olmasını amaçlıyor.

Çünkü ülkedeki tek kahve dükkanı zinciri onlara ait değil. Şirketin ülkedeki en önemli rakibi Luckin Coffee, Çin genelinde 500’den fazla şubeye sahip ve yakın zamanda 200 milyon dolarlık bir yatırım turunu kapattı. Ayrıca şirket; mobil ödeme kolaylığı, sürekli indirimler, sipariş ve teslimat özellikleri ile de öne çıkıyor.

Starbucks ise bu yarışta geri durmamaya kararlı. Yeni perakende stratejisi ile çevrimiçi ve çevrimdışı ticareti birleştirmeyi hedefliyor. Gerçekleştirilen iş birliğiyle Starbucks, teslimat platformu Ele.me ve süpermarket zinciri Hema da dahil olmak üzere Alibaba’nın çevrimiçi platformları ile ile Çin’deki hizmetlerini arttıracak.

Müşterilerin kahve dükkanına gitmeden de kahvelerine erişebilmelerini isteyen şirket, yakın zamanda Alibaba’nın satın aldığı gıda teslimatı platformu Ele.me ile çalışacak. Buna göre dağıtımlara Eylül ayında Pekin ve Şanghay başlanılacak. Yıl sonuna kadar ise ülkede 30 şehirde 2000’den fazla dağıtım özellikli şubeler açılacak.

Sipariş özelliği için ise Alibaba’nın alt kuruluşları Tmall ve Hema devreye girecek. Bu uygulamalardan direkt olarak Starbucks’ın sanal uygulamasına erişim sağlanabilecek. Bahsedilen uygulama ile 500 milyondan fazla kullanıcıya ulaşılması bekleniyor.

Güncel İçerikler