Epiqur, müzisyenlerin evlerinde veya sahnelerde hayata geçirdikleri performansları yüksek ses kalitesiyle yayınlamalarına, dijital ortamda depolamalarına ve bu performanslarla hem bilinirliklerini artırmalarına hem de para kazanmalarına, dinleyicilerin de bu performansları diğer platformlarda olduğu gibi yüksek ses kalitesiyle her an dinleyebilmelerine, sevdikleri müzisyenlere maddi-manevi destek olmalarına, benzer müzik zevki olan diğer insanlar ile sosyalleşmelerine olanak sağlayan sosyal bir canlı yayın platformudur.
Workup girişimcilik programı 3. dönemine kabul edilen Epiqur, Salim Cihan Acar ve Murat Alıravcı tarafından Aralık 2017’de San Francisco merkezli olarak kuruldu.
Müzisyenlerin dijital dünyaya yeterince adapte olamaması, kurucuların bu işe girmesindeki en büyük etkenlerden biri oldu. Henüz işe başlamadan birçok müzisyenle görüşerek, bu duruma çözüm olacak bir girişimin olmasının gerekliliğini anladılar, bu pazar araştırmasından sonra işe koyuldular. Bildiğiniz gibi artık kasetler, cd’ler, bilgisayarın depolama alanlarını dolduran müzikler yok. İnsanlar anlık olarak İnternet’e bağlı herhangi bir noktadan müziğini dinliyor, içerikleri çok hızlı tüketiyor. Yeni ekonomide var olmak demek, yeni neslin içerisinde olduğu İnternet’e bağlı olmak demek.
Cihan ve Murat’ın ilk hedefi, 2019’un sonuna kadar aktif 1500 içerik üretici müzisyen ve 150 bin dinleyiciye ulaşması. Epiqur müzik teknolojileri ve canlı yayın (live broadcasting) pazarlarında faaliyet gösteriyor. Globale açıldıklarında öncelikli hedef pazarları olan Kuzey Amerika ve Avrupa da 100 milyon bireysel dinleyici ve 250 bin amator-profesyonel müzisyen bulunuyor. Bu pazarlarda önemli bir oyuncu olmak istiyorlar.
Epiqur henüz fatura kesmedi. İlk faturasını kestiğinde haberini diğer girişimlerde olduğu gibi sizinle paylaşacağız.
Epiqur’u diğer girişimlerden ayıran özellik nedir diye sorduk
“Müzik canlı yayını konusunda modelin benzersiz olması Epiqur’u diğer girişimlerden ayıran en önemli özellik. Şu an icin mÜzik dünyasında exclusive olan bir hizmeti inclusive; her müzisyenin (amator veya profesyonel) kullanabileceği şekile getiriyor olması, bu sektör içerisinde ciddi bir avantaj sağlıyor.”
Sizinle güzel bir girişimi daha paylaştık ve yeni girişimleri paylaşmaya devam edeceğiz. Bu girişimle ilgili güncel haberleri egirişim’den okumaya devam edeceksiniz.