Bu zamana kadar herhangi bir restoranda beklemediğiniz bir hesap geldi mi?
Şimdi size hepimizin yaşadığı, canımızı çok sıkan soruna çözüm sunan bir girişimden bahsedeceğiz. HesApp, size herhangi bir restorana gitmeden, o restoranda daha öncesinde yemek yemiş müşterilerin ödediği hesapları gösteriyor. Dolayısıyla ödeme anında sürpriz bir hesapla karşılaşmıyorsunuz ya da bütçenize göre bir yer seçebiliyorsunuz.
HesApp, restoranların hesaplarını paylaşan ve kullanıcıların nerede ne kadar hesap öderim sorusuna cevap bulabilecekleri, özel indirim ve kampanyalardan faydalanabilecekleri dijital bir platformdur. Kullanıcılar, restoranlarda müşteriler tarafından ödenmiş gerçek hesapları inceleyerek ödeyecekleri rakam hakkında net fikir sahibi olurken, aynı zamanda kendilerine sunulan özel fırsat, kampanya ve müşteri sadakat uygulamalarından da faydalanırlar.
HesApp, Ata Samlı tarafından Temmuz 2016’da İstanbul’da kuruldu.
HesApp girişim fikri nereden ortaya çıktı?
HesApp girişim fikrinin nereden ortaya çıktığını Ata’ya sorduğumuzda: “HesApp girişimi Türkiye’de alkollü restoranlarda menüden sipariş verme alışkanlığı olmaması, kişiye özel fiyat uygulanması ve bazı ücretleri (kuver, garsoniye-servis ücreti) ancak ödeme anında görebilmeniz probleminden yola çıktı.
Biz istedik ki müşteriler meyhane, balıkçı, ocakbaşı gibi restoranlara gitmeden önce, diğer müşteriler tarafından ödenmiş gerçek hesapları inceleyebilsinler ve ne ödeyecekleri hakkında bilgileri olsun. Yeme-içme sektöründe etki yaratacak bir iş modeli oluşturabilme düşüncesi bizi fazlasıyla motive ediyor açıkçası.” açıklamasında bulundu.
HesApp’ı, kullanıcıların dışarı çıkmadan önce mutlaka göz atmak isteyecekleri dijital bir platform haline getirmeyi hedefliyor. Türkiye pazarındaki hedeflerine ulaştıktan sonra global hedefleri konuşmaya başlayabileceğini söylüyor.
Yeme-içme sektörü Türkiye’de 40 milyar TL civarında bir pazar. Son yıllarda daralma gösterse de alışkanlıklar hızla değişiyor. Eskiden yemek evde yenirken, çalışan nüfus arttıkça ev dışı tüketim hızla büyümeye başladı. Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında büyük bir potansiyele sahibiz ve HesApp gibi girişimler bu pazarı daha da büyütebilir.
HesApp’ın Türkiye’nin ekonomisine katkısı nedir?
Ata Samlı, bu girişimin Türkiye ekonomisine katkısını da; “HesApp olarak amacımız, dışarıda yeme-içme fiyatlarının daha makul seviyelere inmesi, restoranda yemek yiyen insan sayısının artması ve bunların sonucu olarak da restoranların cirosunun arttırılması olarak özetlenebilir. Yani biz hem tüketiciye, hem de restoranlara fayda sağlayarak aslında bu pazarın büyümesini hedefleyen bir girişimiz.” olarak açıkladı.
HesApp, Workup Girişimcilik Programı 3. dönemine kabul edilen girişimler arasında yerini aldı. Biz de gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.