Sosyal girişim TadıVar, kırsal kesimdeki kadınları destekleyecek

Girişimcilik Vakfı Fellow’u Rasim Keskin ve arkadaşları, ‘Türkiye’nin TadıVar, Kadının Gücü Var’ sloganıyla yola çıktıkları TadıVar sosyal girişimiyle kırsal kesimdeki kadınların ürettikleri doğal ürünleri, tüm Türkiye’de tüketicilerle buluşturmayı planlıyor. Böylelikle hiçbir gelire sahip olmayan kadınlar için yeni bir kazanç olanağı sağlanırken, dileyen tüketici de doğal ortamda üretilen ürünleri talep edebilecek.

Okumak isteyen kız çocuklarına da destek olacaklar

Kuluçka aşamasındaki TadıVar sosyal girişimi, kırsalda gelir sahibi olmayan kadınların yanı sıra, maddi olanaksızlık sebebiyle okuyamayan kız öğrencilere de destek olmayı hedefliyor. Hayata geçirilecek TadıVar girişimiyle, tüketicilerin satın alacağı her ürünün yüzde 10’unun okumak isteyen kız çocuklarına destek olmak amacıyla bir eğitim vakfına bağışlanması planlanıyor.

Tüketici istediği üreticiyi seçebilecek

İlk etapta Marmara, Trakya ve Ege Bölgesi’nden kadınlara ulaşacak TadıVar sosyal girişimi, daha sonra Türkiye genelinde kırsal kesimdeki kadınlara ulaşmayı hedefliyor. Girişimin hayata geçmesiyle birlikte, özellikle büyük şehirlerdeki tüketiciler doğal ve mevsime göre çeşitliliği değişen ürünlerden oluşan bir ürün gamına ulaşabilir hale gelecek. TadıVar sosyal girişimi, ürünlere kolayca ulaşılmasını sağlamak amacıyla hazırlayacağı bir yazılımla internet üzerinden tüketicilere istediği üründe istediği üreticiyi seçme olanağı da tanıyacak. Bu sayede tüketiciler; talep ettiği ürünü, hangi üreticinin, hangi bölgede ve hangi şartlarda ürettiğini bilecek.

‘Kadın değişirse dünya değişir’

Arkadaşlarıyla birlikte ‘kadın değişirse dünya değişir’ sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Rasim Keskin, “Temel hedefimiz, günümüzün iletişim teknolojilerini ve dijital platformları da kullanarak kadın emeğini değerlendirmek. Özellikle kırsal kesimde hiçbir geliri bulunmayan kadınların ürettikleri ürünleri, büyük şehirlerdeki taleple buluşturmayı ve bu yolla kadınlarımıza destek olmayı, hayatlarında fark yaratmayı amaçlıyoruz. Şu an fikrimizin ön kuluçka aşamasındayız. Kısa sürede hayata geçireceğiz. Uzun vadede ise, kadın emeğini yerinde değerlendirerek köyden kente göçü önleme çabalarına da katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Güncel İçerikler