Sosyal girişim Givin, ilk yılında 500 bin TL bağış topladı

Elektronikten giyime, tiyatro biletlerinden pilates dersine kadar her türlü ürün ve hizmetin satılarak Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için alışveriş yoluyla bağışa dönüştüğü sosyal girişim uygulaması Givin, ilk yılında 500 bin TL bağış topladı.

Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarına destek olmak için geliştirilmiş ilk iş modeli ve mobil uygulaması Givin, uygulama mağazalarına geçtiğimiz yıl hızlı bir giriş yapmıştı. Kişilerin ve markaların her türlü ürün ve hizmetin satış gelirini sivil toplum kuruluşları için bağışa dönüştürmelerini sağlayan, tüm alışveriş gelirlerinin sivil toplum kuruluşlarına aktarıldığı Givin, “Alışverişin en “iyi” hali” olarak kullanıcılar ve markalar bir yıl içerisinde toplam 500 bin liralık kullanılmayan eşya, ürün ve hizmeti geliri bağışlanmak üzere Givin’de satışa çıkardı. Givin’de geliri bağışlanmak üzere satışa çıkarılan bu ürün ve hizmetlerden de, TOG, Tohum Otizm Vakfı, KAÇUV, TOÇEV, TEGV, Koruncuk Vakfı ve HAÇİKO için toplam 100 bin TL’lik bağış işlemi gerçekleşti.

Duyarlı markalar da durmuyor, destek oluyor

Givin’de artık markaların ürünlerini de uygun bağış tutarlarına bulabilmek mümkün. Kişiden kişiye bağış karşılığında eşya alışverişi ile başladığı yolculuğunda duyarlı markaları da dahil ederek büyümeye devam eden Givin’de promosyonla iyiliği birleştiren markalar, indirim kodları, denetmek istedikleri ürünlerini ya da hizmetlerini uygun bağış tutarları karşılığında yeni kullanıcılarla buluşturabiliyor. Bir yandan eğitim, çocuklar, gençler ve hayvanlar için çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek olan markalar, bir yandan da potansiyel kullanıcılara ulaşabiliyor.

Yenilikçi sosyal girişimin kurucu ortağı Başak Süer, “Biz Givin ile iyilik için bir tohum attık ve uygulamayı indirip aramıza katılan her yeni kullanıcımızla iyiliği daha da büyütüyoruz. İlk yılımızdaki rakamlar, bağışçılık ve sosyal fayda alanında büyük bir potansiyeli gerçekleştirmeye başladığımızı gösteriyor. Givin ile herkesin verebileceği bir şeyler var; tüm kişi ve kurumlar için bağışı özgürleştiriyor ve verimli bir hale getiriyoruz. O yüzden, Givin uygulamasını indirmek bile iyiliğe desteğin bir göstergesi. Bu güzel hareketin parçası olmak isteyen herkesi givin ile modern kahramanlar topluluğumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm alışveriş gelirlerinin bağışa dönüştüğü givin mobil uygulamasında destek sağladıkça toplanan puanlar ile lider tahtasında yükselerek dönemsel yarışmalarla birbirinden farklı ödüller de kazanmak mümkün.

Sosyal girişim Givin’i, Google Play ve Apple Store’dan indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler