Amazon’un Satın Almadan Önce Dene uygulaması prime kullanıcılarına sunulmaya başladı

Prime Wardrobe, Amazon’un Try before you buy “satın almadan önce deneyin” sloganıyla sunulan alışveriş hizmetidir. Bu hizmet bir süredir beta olarak bazı müşterilerin kullanımına sunulmuştu ve sonuçlar olumlu olmalı ki dün itibari ile tüm Prime üyelerine açık hale getirildi.

Prime Wardrobe, rakipleri Stitch Fix ve Trunk ile rekabet etmesi için tasarlandı

Uygulama genel olarak Amazon; kadın, erkek, çocuk ve bebek müşterilerine istedikleri kıyafetleri denemeleri amacı ile düzgün paketlenmiş kutular vasıtasıyla gönderiyor. Müşteriler beğendikleri kıyafetleri ellerinde tutarken beğenmediklerini geri gönderiyorlar. Bunun yanında uygulama rakiplerinin stilist versiyonunun aksine kişisel kullanıma da olanak tanıyor. Yani kendi kutunuzu en az üç en fazla sekiz öğe ile dolduruyorsunuz. Ürünler geldiğinde onları denemek için bir haftanız oluyor, iade istenirse yapılıyor ve bir hafta sonunda ödemenizi gerçekleştiriyorsunuz.

Aynı zamanda online alışverişin büyük sorunlarından birine de çözüm getiriyor; kişiye uygun kalıbı olan kıyafetler. Home try-on sistemi de evde denenip müşterinin istenilen sonucu almasını sağlıyor. Amazon’un sisteminde barındırdığı tüm markalar bu uygulamaya dahil olmayacak, sadece başı çeken önemli markalar da kullanılabilecek.

Bahsedilen beta döneminde ise Prime kullanıcılarının uygulamayı binlerce kez kullandığı biliniyor. Bu da Prime Wardrobe’un iyi bir performans sergilediği anlamına geliyor. Kadınlar en çok elbise, erkekler günlük giyim ve çocuklar için ise ayakkabı tercih edildi.

Prime Wardrobe uygulamasına Türkiye’den Clotie isimi girişimi ödeme ve deneme yöntemi açısından örnek olarak gösterebiliriz ancak bir fark var. Clotie, ürünleri kendi seçerek gönderiyor, Prime Wardrobe’da ise siz satın almak istediğiniz ürünleri seçiyorsunuz. Modelin benzerlik göstermesinin sebebi; iki uygulamanın da ürünleri henüz ödeme yapmadan evinize göndermesi, denemeniz ve istediğinizi satın alıp istemediğinizi geri iade etmenizdir. Ödemeyi de sonradan tamamlıyorsunuz.

Türkiye’den ve dünyadan çıkan bu örnekler bakalım alışveriş alışkanlıklarını gelecekte değiştirecek mi?

Güncel İçerikler