Kişisel kimlik hizmetleri girişimi Veriff, 7.7 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Estonyalı kişisel kimlik hizmetleri girişimi Veriff, 7.7 milyon dolar A serisi yatırım aldı. Yatırım turu Mosaic Ventures tarafından yönetildi ve yatırımcı listesinde de etkileyici isimler yer aldı. Bunlar; Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, SV Angel, ACE Ventures, ve Superangel oldu.

Veriff’in 23 yaşındaki kurucu ve CEO’su ise Kaarel Kotkas. Kendisi bankalar ve Fintech gibi şirketlere, birinin kimliğini çevrimiçi olarak kolayca doğrulayabilmeleri için SaaS(Software as a Service) temelli teknolojiyi geliştirdi. Geliştirici API(Uygulama programlama Arayüzü) olarak tanıtılan Veriff kimlik çözümlerinin dakikalar içinde gerçekleştirebileceklerini vaat ediyor. Uygulamayı aylık kullanmak için 49 Euro, herhangi bir doğrulama başına ise 2 Euro ödeniyor.

Kotkas, asıl amacın sadece yüksek entegrasyon maliyetlerini kolayca karşılayabilecek büyük şirketlere değil, küçük şirketlere de ulaşmak olduğunu söylüyor. Bununla beraber Veriff’i rakiplerinden ayıran diğer bir özellik ise gerçek kimliği doğrulamak için canlı video özelliğini kullanması. Amaçlarının çevrimiçi ortamda güven oluşturmak olduğunu belirten CEO, resimlerin güvenilir olmadığını düşündükleri için video özelliğini kullandıklarını belirtiyor. Bu arada Veriff kullanıcıların verilerini toplayarak makine öğrenimini de kullanıyor.

Kotkas video tabanlı yaklaşımının bir sonucu olarak, Veriff’in güvenlikten ödün vermeden piyasadaki en yüksek dönüşüm oranına sahip olduğunu iddia ediyor. ‘Güven oluşmak için çevrimiçi bir doğrulama akışı oluşturduk. Bu nedenle eleme yöntemi ile sahtekarlıkların önüne geçebiliyoruz’ diyor.

Bu arada Veriff dünyada 40’tan fazla büyük şirketle ortaklık halinde. Ortakları ile finansal girişimleri, pazar yerlerini, ekonomi şirketlerini ve e-ticaret sitelerini paylaşıyorlar. Şirket, Estonya’da bulunan site geliştirme ve müşteri hizmetleri ekibini, satış ve pazarlama operasyonlarını da yakın zamanda ABD’ye taşıyacak.

Güncel İçerikler