Veriff, kimlik bilgileri kullanımını dijital dünyada güvenli hale getirmeyi hedefliyor

Verilerimizin havada uçuştuğu bu çağda kimlik bilgilerimizi korumak zor ve stresli bir hal aldı. Alışverişler, ödemeler, yüz tanıma sistemleri, parmak izi okuyucular gibi her bir bilgiyi güvende hissettiğimiz farklı sistemlerle paylaşıyor olsak da, diğer taraftan bu ciddi bir risk taşıyor. Verilerimizi takip edenler, herhangi bir sistem açığıyla, bilgilerimize ulaşmanın yollarını arıyorlar.

Veriff kurucusu ve CEO’su Kaarel Kotkas,sorun çözümünün “Kimlik Çizgisi” olması gerektiğini söylüyor. Yeni bir veri paylaşımı sorunu getirse de veriff kullanmak için yüzünüzün fotoğrafını paylaşmanız gerekecek. İnternet üzerinden yapmak istediğiniz alışveriş ödemelerini online kredi kartınızla yapabilmek için kimlik kopyanızı vererek her alışverişte sadece kendi fotoğrafınızı çekip işlemlerinizi daha kolay ve güvenilir yapabilirsiniz.

Sahte kimlik ayırımı için özel bir algoritmaları olduğunu söyleyen ve şimdilik az sayıda kullanıcıya sahip Veriff, kimlik çalınmalarının yaygın olduğu Colombia için yeni bir güvenlik sağlayıcı olarak da ilgi görüyor.

Güncel İçerikler