Yerli girişim Foriba’dan şirketlere hız kazandıran yeni e-Beyanname çözümü

Şubat ayında yatırım aldığını duyurduğumuz, Türkiye’nin en çok elektronik belge işleyen lider e-Dönüşüm firmalarından olan Foriba, dönüşüm uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Foriba’nın SAP müşterilerine özel olarak sunduğu e-Beyanname çözümü, günlerce süren beyanname hazırlama ve kontrol etme zahmetini ortadan kaldırıyor. Şirketlerin Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletmek zorunda olduğu beyannameler için kullandıkları beyanname düzenleme programına da ihtiyaçları kalmıyor.

Yılda 100 milyondan fazla beyanname iletiliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı 2018 Şubat ayı istatistiklerine göre, Türkiye’de faal 767.534 adet kurumlar vergisi mükellefi bulunuyor. Bu şirketlerin her ay düzenli olarak 8 temel beyanname verildiği düşünüldüğünde, ayda 6 milyonun üzerinde beyannamenin e-Beyanname sistemi üzerinden oluşturulduğu görülüyor. Faaliyet konusu kapsamında verilen diğer beyannameler de dahil edildiğinde, yılda toplam 100 milyonu aşkın beyanname başkanlık sistemine iletiliyor.

Hızlı ve kolay e-Beyanname nasıl hazırlanır?

Foriba, manuel olarak hazırlanan tüm beyannameleri otomatize ederek SAP paketi içerisinden yönetilmesini sağlıyor. Foriba’nın e-Beyanname çözümünü kullanan şirketler, SAP dışına çıkmadan beyanname hazırlayabiliyor ve paketleyip İnternet Vergi Dairesi’ne yükleyebiliyorlar. Her beyanname özelinde kontrol raporları sunuluyor ve gönderim öncesi önizleme imkânı ile süreç kolaylaştırıyor. Geçmişe ait tüm beyannamelere de istendiği zaman ulaşılabiliyor. Hızlı ve kolay olan bu çözüm sayesinde şirketler zamandan büyük oranda tasarruf sağlarken, hata riskini de ortadan kaldırıyor.

Güncel İçerikler