Cenk Bayrakdar “Foriba’nın satın alınma başarısı tesadüf değil”

Sizlere dün Foriba’nın Sovos tarafından satın alındığını duyurmuştuk. Foriba’nın yatırımcılarından Revo Capital‘in yönetici ortağı Cenk Bayrakdar, satın alınmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Not: Revo Capital, Foriba’ya Şubat 2018’de Seri B yatırım turunda 1.5 milyon dolar yatırım yapmıştı.

“Bu başarı tesadüf değil”

“Foriba’nın bugün alanında dünya lideri olan Sovos tarafından satın alınmasının gururunu yaşıyor ve başta Ahmet Bilgen ve Koray Bahar olmak üzere tüm Foriba ekibini gönülden kutluyoruz.

5 yıl boyunca şirketin yerel bir yazılım şirketinden global bir oyuncuya dönüşümünü en ön sıradan takip etme şansına sahip olduk ve bu başarının tesadüf olmayıp sonuna kadar hak edildiğini yakinen biliyoruz.

Revo Capital, 2013 yılında kurulduğunda Türkiye’de FinTech ve kurumsal yazılım hizmetleri alanını odak olarak belirleyen ilk ‘Risk Sermayesi’ fonu olmuştu. Bunun doğru bir tercih olduğunu Foriba satın alması ve bu alandaki diğer yatırımlarımızın büyüme hızı net biçimde göstermekte.

Böyle bir dönemde, ABD’li dev bir şirketin dikkatini çekmek ve satın almanın gerçekleşmiş olması hakikaten dikkate değer gelişmedir. Şu an kurmakta olduğumuz ikinci fonumuz ile uluslararası yatırımcılarla beraber bölgedeki yatırımlarımızı çoğaltmayı hedefliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler