Dil öğrenme uygulaması Memrise, 15.5 milyon dolar B Serisi yatırım aldı

İngiliz dil öğrenme startupı olan Memrise, yakın zamanda ürün ağını genişletmek için 15.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım ise Memrise’in büyüme döneminin ardından bir ödül niteliği taşıyor diyebiliriz. Memrise, sahip olduğu 20 dil kursu ile kendine dünya çapında 35 milyon kullanıcı kazandırdı ve yılın ilk çeyreğine karlı girdi. Uygulamanın kurucularından Ed Cooke, Memrise’ın hem gelir hem kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en popüler ikinci uygulaması olduğunu söyledi.

B serisi yatırım Octopus Ventures ve Korelya Capital tarafından yönetildi. Finansman turuna katılan diğer şirketler ise Memrise’ın mevcut yatırımcıları Avalon Ventures ve Balderton Capital oldu. Fakat şirket, elde edilen yatırımın değerlemesini açıklamaktan kaçındı. Ed Cooke, yatırımın amacının uygulamaya daha fazla özellik eklemek ve bunun yanında kullanıcı sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Memrise;

Şirket çok önemli bir probleme farklı yaklaşımlar getirdi; dil öğrenmeye. Memrise, yapay zekayı kullanarak kullanıcılara dili sıfırdan öğretiyor. ‘Crowdsourced’ adlı anadil konuşmacılarını da kullanarak hem çevrimiçi hem de mobil platformlarda kullanıcılarına yarar sağlıyor.

Memrise’in hizmetleri başlangıç olarak çeviri özelliğini kullanmanız için ücretsizdir. Çevirilen metinlerin daha iyi anlaşılması için 200 farklı çeviri kombinasyonu izlerler. Ve konuşma pratiği, zor kelimeler, dinleme becerileri,öğrenme istatistikleri gibi ek özellikler için ayda 4.90 $’dan başlayan ücretler ödersiniz.

Platforma üye kullanıcıların ortalama yaş aralığı 25-40. Fakat kullanıcıların yaş yelpazesi oldukça geniş; ilkokul çağından başlayıp, yaşlı sınıfına kadar uzanıyor.

Güncel İçerikler