Yapay zeka odaklı yerli oyun ManMade, Kickstarter’da fonlanmaya başladı

İstanbul’da geçen ve yapay zekaların hakim olduğu distopik bir geleceği anlatan bilim kurgu macera oyunu ManMade‘in oynanabilir prototipi çıktı. Dünyanın en büyük kitlesel fonlama platformu Kickstarter’da fonlanmaya başladı.

15 kişilik bir ekiple geliştirilen oyuna kullanıcılar henüz erişemiyor. ManMade hem PC kullanıcıları için hem de sanal gerçeklik gözlüğü olan kullanıcılar için iki farklı versiyon olarak deneyimlenebilecek.

Türkiye’nin ilk sinematik VR oyunu: ManMade

Bugün itibariyle 43.000 Euro (50.266 dolar) toplama hedefiyle Kickstarter kampanyasını başlattılar. Bu hedefe ulaşarak oyunda sundukları deneyimi geliştirmeyi ve ulaştıkları kaliteyi artırmayı istiyorlar. Beklentileri karışılayabilmek için gerekli deneyime sahip olduklarını da söylüyorlar. Bu deneyimi oyuna yansıtabilmek için gerekli zaman ve fon için kitle fonlama kampanyası yapmaya karar verdiklerini de dile getirdiler.

ManMade’de, Anika ve Kaan isimli iki ayrı oynanabilir karakter bulunuyor. Oyuncular, dünyayı, birbirinden farklı geçmiş, kütlür ve inançlara sahip iki farklı kişi gözünden deneyimleyebilecekler. Fütüristik bir dedektiflik deneyimi sunan oyunda, macera boyunca gerçekleşen detaylara dikkat etmek oyunun gidişatı açısından önem taşıyor.

ManMade ekibi

Mekanları keşfetmek, zor durumların üstesinden gelmeniz, gerçeği ortaya çıkarmanız ve insanları ikna etmeniz için gerekli bilgiyi sağlayacak.

Gerçek aktör ve performansların kullanıldığı oyunda, aktörlerin yüzlerini dijitalleştirmek için 3 boyutlu tarama yöntemi kullanıldı. Aktörlerin vücut hareketlerini yakalamak için IKinema, yüz hareketlerini yakalamak için ise FaceWare teknolojisi kullanıldı.

Sunucuyu hackle, yakalanma, hızlı davran, daha hızlı karar ver!

Oynanabilir prototip, bir sunucu odasında geçiyor. Kaan hala hayatını değiştiren olayın faillerini tespit edememiştir ve kafasındaki sorulara cevap aramaktadır. Bilinmeyen bir numaradan gelen mesaj, çalıştığı şirketin bu olayların sorumlusu olduğunu Kaan’a bildirmektedir. Kaan hayatını mahveden kişilerle aynı şirkette çalışma fikrini kabullenemez ve mesajda belirtilen sunucu odasına girmeye karar verir. Tereyağından kıl çeker gibi kolay olacağını düşündüğü bu sunucuya giriş denemesi, düşündüğünden çok daha zorlu ve tehlikeli bir hal alacaktır.

ManMade, HTC Vive, Oculus Rift, PC, PlayStation ve PlayStation VR platformlarında yayınlanacak. Oyun hakkında detaylı bilgi almak ve kampanyaya destek olmak için Kickstarter sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Güncel İçerikler