Açık kaynaklı video çözümleri üreten platform Kaltura, Rapt Media’yı satın aldı

Açık kaynaklı video çözümleri üreten platform Kaltura, etkileşimli ve kişiselleştirimiş video startupı olan Rapt Media‘yı satın aldığını duyurdu. Rapt Media’nın etkileşimli ve gelişmiş video teknolojisi, kişiselleştirilmiş pazarlama, müşteri eğitimi, işe alım, öğrenme ve eğitici video deneyimleri için idealdir. İzleyiciler, her seviyede davranışlarına veya seçimlerine bağlı olarak farklı video yollarına yönlendirilir.

Kaltura’nın basın açıklamaları şu şekilde;

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Ron YEKUTİEL, bu teknolojinin giderek daha önemli hale geleceğini öngörüyor ve ekliyor; ‘Girişim ve eğitim dünyasında büyük bir hareket gerçekleştiriyoruz. Bu hareket içinde etkileşim ve kişiselleştirmeyi de barındırıyor.’

Yekutiel ortaklık sıralamasında Rapt Media’nın öne çıktığını da belirtti. Kaltura müşterilerinin uzun zamandır bu ortaklığı istediği, bunun gerçekleşmesi ile de platforma çok önemli bir güç eklendiğini belirtti. ‘Etkileşim özelliğini pastamızın sadece bir katmanı olarak görüyoruz. Hiç kimse bir video için 20 teknoloji şirketine bağlanmak istemez. Biz de onların tüm video ihtiyaçları için tek bir platform oluşturmak istiyoruz.’

Ortaklığın finansal şartları ise henüz açıklanmadı.

Rapt Media 2011 yılında kuruldu. Bu zamana kadar Boulder Ventures dahil birçok yatırımcıdan tam 12 milyon yatırım aldı. Ortaklığın ardından ise Rapt Media takım üyelerinin yine Boulder Colorado’daki ofislerinde çalışmaya devam etmesi planlanıyor. Kaltura’nın toplam personelini 450’den fazlaya çıkaracağı da alınan duyumlar arasında.

Rapt Media’nın kurucusu ve CEO’su Erika TRAUTMAN “Vizyonumuzun ve teknolojimizin Kaltura gibi bir video teknolojisi santrali tarafından tanınması bir onurdur” dedi. “Rapt Media müşterilerinin artık Kaltura’nın geniş video çözümleri yelpazesinden faydalanabileceği, video stratejilerini kolayca genişletebileceği için heyecan duyuyorum.”

Güncel İçerikler