GV (eski adıyla Google Ventures), Owkin’e 5 milyon dolarlık yatırım yaptı

Tıbbi araştırmalar için makine öğrenme girişimi olan Owkin, GV’den (eski adıyla Google Ventures) yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım GV’nin, Owkin A serisi fonlamasına geç de olsa girmesini sağladı.

2016 yılında kurulan Owkin, akademisyenler, ilaçlar ve ilaç endüstrilerinde klinik araştırmacılara yardımcı olacak derin öğrenme algoritmalarından yararlanmalarını sağlıyor. İlaç endüstrilerinin öngörü modellerini geliştiriyor ve tüm bu süreci hızlandırıyor. Sokrates olarak anılan platform, genom bilimi, klinik verileri ve biyomedikal görüntüleri birleştirerek hastalıklarla ilişkili olan karakteristik bilgileri “biyo-belirteçler” ortaya çıkarıyor.

Owkin CEO’su ve kurucularından Thomas Clozel’in açıklamaları ise şu şekilde “Elimizdeki veriler ve verilerden elde edilen bilgiler arasında sürekli bir yarış var. Owkin’de, amacımız, doktorların ve araştırmacıların bilgileri geliştirme kapasitelerini arttırmak. Ayrıca hastalıkların teşhis ve tedavilerinde yeni yöntemler geliştirmeye de çalışıyoruz.”

İlk olarak Fransa’da kurulan New York merkezli girişim, ocak ayında 11 milyon dolarlık bir seri A turunu kapattığını açıklamıştı. Daha sonra GV’nin de bu fonlamaya dahil olması için turu tekrar açtı. Şirket, GV’nin ne kadar yatırım yaptığını tam olarak açıklamayacaktı, ancak bunu anlamak çok fazla da matematik gerektirmiyor. Owkin seriyi ilk kapattığında 13,1 milyon dolar kazanmıştı. Şimdi ise bu miktar 18 milyon dolara ulaştı, yani GV’nin Owkin’e yatırımı 5 milyon dolar civarında.

GV’nin diğer yatırımları ise şu şekilde;

GV’nın kısa bir süre önce yaptığı yatırımlar ise Oxford Üniversitesi merkezli ‘SpyBiotech’ ve klinik araştırma girişimi ‘Science 37’. Ek olarak temmuz ayında GV ilk yatırımını ‘BenchSci’ adındaki bir medikal tabanlı girişime yapmıştı.

Owkin, bu yatırımların platformunu geliştirmesine ve stratejik ortaklıklar kurmasına yardımcı olacağını düşünüyor. Şirketin mevcut ortakları arasında Amgen, Roche ve Ipsen gibi ilaç şirketleri bulunuyor. Owkin; Mount Sinai, Institut Curie ve Centre Léon Bérard gibi tıbbi kurumlarla da iş birliği yapıyor. ABD merkezli bir şirket olmasına rağmen, 25 kişilik önemli bir grubu hala Fransa’da faaliyetlerine devam ediyor.

Güncel İçerikler