Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Çevrim içi bir pazar yeri sunarak balıkçılık sürecini daha sürdürülebilir hale getiren girişim: Rooser

2019 yılında hayata geçirilen İskoçya merkezli Rooser, balıkçıları toptancılarla bir araya getirerek balıkçılık sektöründeki israfı azaltmayı hedefler.

Balıkçılık sürecini daha sürdürülebilir ve izlenebilir bir hale getiren Rooser, 2019 yılında Joel Watt, Nicolas Desormeaux, Erez Mathan ve Thomas Quiroga tarafından kuruldu. İskoçya merkezli girişim, balıkçılık sürecini israfa daha az eğilimli hale getiren bir platform inşa ediyor.

Rooser, bugün A Serisi finansman turunda 23 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Index Ventures liderliğindeki Seri A finansman turu, GV (eski adıyla Google Ventures) ve Point Nine Capital‘in katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa’da her yıl 140 milyar euro değerinde balık ve deniz ürünü ticareti yapılıyor. Satıcı ve alıcı arasındaki işlemler günlük olarak gerçekleşiyor; fakat, stoğun ne kadar kıt olduğu bilinmiyor ve bu da adil bir şekilde fiyatlandırmayı imkansız hale getiriyor. Diğer bir sorun ise deniz ürünlerinin çok kısa raf ömrüne sahip olması. Stok yönetimine odaklanan Rooser, tedarikçilerin bunu yönetmesine yardımcı olacak araçlar sağlar.

Rooser, gerçek zamanlı çevrimiçi pazar yeri ile, balıkçıları toptancılarla bir araya getirir ve günlük balık stoklarını yüklemelerine, fiyatlandırmalarına ve profil oluşturmalarına olanak tanır. Girişim, satışları yönetmeye, takip etmeye ve ürünler için daha geniş pazar alanını değerlendirmeye yardımcı olur. Stok yönetimine odaklanan Rooser platformu, satış aracını çevrimiçi bir pazara erişimi kolaylaştırarak deniz ürünleri alıcıları ve satıcıları için sürecin zorluklarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Rooser’ın ilk adımları, kendi balıkçılık işini yürütürken bu zorlukları ilk elden deneyimleyen Rooser Kurucu Ortağı ve CEO’su Joel Watt tarafından atıldı. Girişim, platformdaki alıcıların 13 farklı ülkeden deniz ürünleri tedarik edebileceklerini belirtiyor. Rooser, hem daha fazla pazara açılmak hem de daha fazla işlevsellik oluşturmaya devam etmek için 23 milyon dolarlık A Serisi finansmanı kullanmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler