PepsiCo, Nutrition Greenhouse programı ile beslenme odaklı girişimleri destekleyecek

PepsiCo, kuluçka programı Nutrition Greenhouse ile beslenme alanında faaliyet gösteren ve Avrupa pazarını hedefleyen gelişmekte olan 10 girişime 20.000 Euro tutarında fon sağlanacak. Toplamda ise 300 bin Euro değerinde hibe ve ödül vermesi bekleniyor.

Son Başvuru: 11 Haziran 2018

PepsiCo’nun yiyecek ve içecek sektöründe çığır açacak girişimleri keşfetmek ve destek olmak için başlattığı kuluçka programı Nutrition Greenhouse, ikinci yıl başvurularını almaya başladı.

Seçilen girişimler ayrıca PepsiCo’nun önde gelen markaları arasında yer alan Quaker, Alvalle, Sunbites ve Tropicana’daki uzmanlarla birlikte çalışma fırsatı bulacak. Satış hacimleri 5 milyon Euro veya altında olan markalar başvurularını bu bağlantıdan 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapabiliyor.

Nutrition Greenhouse programına seçilen girişimciler, ilk etapta verilecek 20.000 Euro’luk fonun yanı sıra 6 aylık mentorluk programından da yararlanabilecek. Bu program kapsamında PepsiCo yöneticileriyle bire bir görüşmeler gerçekleştirecek girişimciler, yöneticilerin sektörel deneyimlerinden faydalanarak karşılaşacakları zorlukların üstesinden gelebilecek, böylece hızlı bir büyüme performansı elde edebilecek.

Programın sonunda kazanan firmaya, büyümesini sürdürmesi için 100.000 Euro’luk bir ödül verilecek!

Nutrition Greenhouse programı, PepsiCo’nun hem açık inovasyon hem de yiyecek ve içecek sektöründe geleceğin fark yaratanlarıyla işbirliği yapmak adına üstlendiği görevin bir parçası olarak öne çıkıyor. 2017 yılında lansmanı yapılan program kapsamında 8 girişim, yaklaşık 10 milyon Euro’nun üzerinde bir büyüme rakamına ulaşırken, bu süre zarfında satış hacimleri 4 kat artış kaydetti. Programın ikinci yılında daha sağlıklı ürünlerin yanı sıra besleyici ürünlere de odaklanılması hedefleniyor.

PepsiCo Nutrition Greenhouse programı ayrıca erken kritik aşamadaki işletmelerin iş planlama, kurumsal yapılanma ve kaynak yaratma gibi konularına eğilirken, gelişen markaların pazar potansiyellerini gerçekleştirmelerine de yardımcı olacak. Program çerçevesinde, marka optimizasyonu, ürün geliştirme, tedarik zinciri yönetimi, müşteri kazanımı, dağıtım ve daha birçok konuda girişimcilere yönlendirme yapılacak.

Biz de sizinle yeni girişimleri ve yeni girişimcilik programlarını paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler