Microsoft, robotların daha gerçekçi ses çıkarmasına yardımcı olacak Semantic’i satın aldı

Hey Siri! Benim için bir randevu alır mısın? Komutları hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırdı ve yapay zekayla iletişimimizi arttırması bir yana hayatımızda birçok alanda da yerini aldı.

Siri, Alexa ve Microsoft’un sahip olduğu Cortana gibi sesli asistanların sorunu akıcı diyalogları oluşturamamasıydı. Microsoft bu sorun için bir yapay zeka şirketi olan Semantic Machines‘i satın aldı.

Yapay zeka çalışmalarına katkı sağlayacak olan satın alımının insana daha yakın ve akıcı bir diyalog kalitesi sağlayarak çağrı merkezleri ve mesai saatleri dışında randevu alınamayan şirketler için kullanması daha güvenilir bir chatbot oluşturacak.

Semantic Machines Ekibi

Bugün sahip olunan bilişim teknolojileriyle kurduğumuz iletişimlerin anlık bir anlam üzerinden sağladığından bahseden kurucu ortak Dan Klein yapılmak istenen iletişim şeklinin, Semantik Makineler ile belleğe odaklanarak tek bir cümleye bağlı kalmadan, AI’nın sadece soruları daha doğru bir şekilde cevaplamak ya da tahmin etmek yerine aynı zamanda doğal olarak akan konuşmalar da üretebilir halde olacağını söyledi.

Blog yazısında, Microsoft AI & Research teknoloji sorumlusu David Ku, “Semantik Makinelerin satın alınmasıyla, dil arayüzlerinde mümkün olanın sınırlarını zorlamak için bir yapay zeka merkezi kuracağız” diye yazdı.

Microsoft sadece chatbot iyileştirmesi için bu alt yapıyı sağlamayacaktır ve gün geçtikçe gelişen yapay zeka ilerleyen günlerde daha fazla alanda karşımıza çıkacaktır.

Güncel İçerikler