Microsoft, Surface Hub 2’yi duyurdu

Surface Hub‘ı hatırlıyor musunuz? Aslında çoğumuz onun var olduğunu bile unuttu. Buna rağmen Microsoft, uzun süredir Surface Hub’ın ikinci versiyonu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Şirket henüz etkileşimli ekranlar için herhangi bir fiyat bilgisi paylaşmadı, ancak 2019’dan önce kullanılamayacağını biliyoruz. Tabi ki seçili müşteriler bu yıldan itibaren Surface Hub 2‘yi test etme şansına sahip olacak.

Genel olarak Surface Hub;

Surface Hub, içinde video konferanslarından, belgeler ile ortak çalışma yapabilmeye kadar birçok fonksiyonu barındıran, aşırı pahalı bir dijital beyaz ekran. Microsoft, Fortune 100 listesindeki şirketlerinin yarısı da dahil olmak üzere Surface Hub kullanan yaklaşık 5.000 şirket olduğunu açıkladı.

Şirket yeni çıkaracağı ekranların göreceği ilgi konusunda henüz net bir fikre sahip değil. Ama ikinci bir versiyon üzerinde çalışmak için yeterli ilgi var gibi görünüyor. Sonuç olarak Surface Hub; içinde Windows 10’u barındıran, dokunmatik dev bir ekran. Ayrıca özel Stylus Pen eklentisi ile kullanılabiliyor. Yani aşırı bir ilgi görmese bile iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bir araç.

Önceki sürümle karşılaştırıldığında, Microsoft, çerçeve boyutlarını önemli ölçüde düşürdü. Artık modern 50,5 inç boyutunda, 4K+ çözünürlüğündeki bir TV ekranına benziyor. Beklenenin aksine VideoCam özelliği maalesef artık ekranda yok. Bu özelliği kullanmak isteyen kurumlar harici bir kamera ile ekrana bağlanmak zorunda.

En ilginç kısmı ise video konsept özelliği. Bir duvara asabilir, Surface Hub’ları bir araya getirerek daha büyük bir ekran oluşturabilirsiniz. Kullanıcılar artık sisteme parmak izlerini okutarak erişebilirler ki bu özellik tüm kişisel belge ve verilerin gizliliğini koruyabilir.

Microsoft, konu bilgisayarlara geldiğinde ibreyi arttırmaya çalışıyor, bu şirketlerin iş akışına uyabilecek önemli bir faktör. Şirketin bu alanda hala durmadığını görmek ise ilginç. Microsoft, yeni fikirlerle kamuoyunun karşısına çıkabiliyorken en önemli rakibi Mac ise hala önemli bir gelişme kaydedemedi.

Güncel İçerikler