Soft Robotics, operasyonlarını büyütmek için 20 milyon dolar yatırım aldı

Massachusetts merkezli girişim Soft Robotics, bu hafta 20 milyon dolar yatırım aldı. Hassas paketleme robotları üreten şirkete yatırım yapanlar arasında; Scale Venture Partners, Calibrate Ventures, Honeywell Ventures, Tekfen Ventures gibi özel şirketler ve robotik devi ABB vardı.

Peki şirket neden bu kadar ilgi çekti?

Paketleme makineleri şu an endüstriyel rekabette başı çekiyor ve Soft Robotics’in hassas makineleri bu sektöre yeni bir yaklaşım getirdi. Robotik tutucuların kauçuk materyali onların daha yumuşak ve bundan dolayı da hareket kabiliyetlerinin daha fazla olmalarını sağlıyor. Bu da yiyecek paketleme sektörü için uzun zamandır aranan, önemli bir özellik.

Şirket, yeni yılla beraber yeme-içme kategorisinin perakende ve lojistikte aranan yıldızı haline gelmeyi planlıyor. Bunun yanında Yamaha ve Honeywell gibi melek yatırımcıların ilgisi, şirketle ileride bir ortaklığa gidilebileceğine dair beklentilere yol açtı. Doğru hava basıncı uygulaması ile sistem daha katı nesneleri tutabilmek için daha güçlü olabilir ve kısa zamanda bu ortaklık gerçekleşebilir.

Amazon gibi şirketlerin beklentileri nedeniyle Soft Robotics ürün bandını düşük maliyetlerle genişletmeyi amaçlıyor, bunun için ürün taşıma, paketleme gibi hızlı ve tekrar gerektiren yeni tasarımlarla kısa zamanda yatırımcılarının ve meraklılarının karşısına çıkacak.

Güncel İçerikler