EmlakCep, AIM Group’un raporuna göre 2017’nin dikkat çeken 8 emlak girişimi arasında

24 ülkede faaliyet gösteren AIM Group tarafından hazırlanan, dünyanın en prestijli emlak reklam platformları raporu olan 2017 Real Estate Advertising Annual Report (Kaynak)’ta EmlakCep, dünya genelinde en dikkat çeken 8 emlak girişiminden birisi olarak yer aldı.

Her yıl sonunda yayınlanan ve dünya genelinde faaliyet gösteren emlak platformlarını inceleyen “Real Estate Advertising Annual Report”, önde gelen emlak sitelerinin 1 yıllık performanslarına dair inceleme yazıları ve yeni girişimlerden verdiği haberler ile sektörün en prestijli yayınlarından birisi olarak biliniyor. Raporda, ülkelerin önde gelen ilan sitelerinin emlak alanındaki rekabeti, sundukları yeni teknolojiler ve önemli emlak trendlerinin yanısıra, en dikkat çeken emlak startup’ları da inceleniyor.

Raporda en dikkat çeken 8 emlak startup’ı arasında listelenen EmlakCep, Amerika’da faaliyet gösteren Agentdesks’e benzetiliyor. Ancak EmlakCep’in önemli bir farklılaşmaya imza atmak üzere olduğunun da altı çiziliyor.

EmlakCep, Türkiye’nin ilk gayrimenkul talep platformunu yayına aldı

11.000’den fazla kayıtlı gayrimenkul danışmanına sahip olan EmlakCep, 2018 ile birlikte gayrimenkul arayan tüketicilere de hizmet vermeye başladı. Ancak bunu alışageldik şekilde ilan sitesi modeli ile yapmıyor. EmlakCep, gayrimenkul arayan tüketicileri, gayrimenkul danışmanları ile buluşturan ve bütçelerine uygun öneriler almalarını sağlayan bir platform.

Gayrimenkul ve internet sektöründe 13 senelik tecrübeye sahip olan EmlakCep’in kurucusu Önder Çoban, gayrimenkul arayışının, insanların keyif almadığı, ertelemeye gayret ettiği ve bıçak kemiğe dayandığında harekete geçtiği bir faaliyet olduğunun altını çiziyor. Çoban önemli bir sorunun da altını çiziyor; büyük şehirlerde gayrimenkul arayanlar, bütçeleri ile satın alabilecekleri evlerin fiyatları arasındaki fark nedeniyle mutsuz.

Bir gayrimenkul arayışının 1 seneye yayılabildiğini ve yüzlerce ilanın tek tek arandığını belirten Çoban, tüketicilerin bu aramalardan olumlu sonuç alamadıkça bıkkınlık hissine kapıldıklarını söylüyor. Bu sebeplerden dolayı ilan aramak dünyanın en sıkıcı işlerinden birisi haline geliyor.

Güncel İçerikler