IOS ekran dokunuşlarınıza yeni komutlar getiriyor

Telefonlar uzun zamandır hayatımızda fakat hayatımıza aldığımız süre boyunca en heyecanlı dönemin dokunma özelliğine kavuştuğumuz zamanlar olduğunu hiç birimiz inkar edemeyiz.

Apple, fotoğrafları büyütmeyi ve kaydırma hareketlerini sağlayan çok dokunuşlu ekranlar için uzun yıllar çalışmıştı.

Bu uzun çalışmalarla, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olarak yer edinmiş hareketleri kazanmamızı sağlayan Apple,iPhone 6S ile başlayarak, 3D Touch’ın yeni dokunuş hareketlerini tanıttı.

Yeni dokunuş şekliyle ekrana biraz baskı uygulayarak, bir fotoğraf veya e-postayı önizleyebilir, kısayol menüsünü açabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. iPhone, farklı baskı seviyelerini algılayarak her biri için farklı komutlar verebiliyor böylece bir ön izleme yapabilir ve ardından bir belgeyi açabilirsiniz.

Bloomberg’e göre, yeni gelecek iPhone’lar ekrana dokunmadan hareketleri de algılayabiliyor olacak. Teknolojinin sihirli dünyası bizi heyecanlandırsa da henüz bu yeniliklerin nasıl olacağı bilinmiyor ve bu yıl çıkacak iPhone’lar için de hazır olmayacak.

Bloomberg, Apple raporlarında üç yeni cihaz üzerinde çalışıyor olduğundan da bahsediyor.
Güncellenmiş bir iPhone X, iPhone X’e benzeyen yeni bir iPhone ama LCD ekran sayesinde daha ucuz ve güncellenen iPhone X’in daha büyük bir versiyonu.

Ayrıca apple’ın kavisli iPhone’larla deneme yaptığınından da bahsediliyor.

Güncel İçerikler