BigCommerce, 64 milyon dolar yatırım aldı

Austin-Teksas merkezli girişim BigCommerce yatırım arayışını sonunda tamamladı. Büyüme aşamasındaki startup, Sony, Toyota ve bunlara benzer tam 60.000 ticari kuruluşun aranan gücü haline geldi ve sonuç olarak 64 milyon dolar yatırım aldı. Şirkete yapılan yatırım özel finansman şirketleri; Goldman Sachs, General Catalyst, GGV Capital ve Tenaya Capital’in katılımlarıyla gerçekleşti. Ve bu yatırım BigCommerce’in kurulduğu 2009 yılından bu yana olan toplam değerinin 200 milyon doları aşmasını sağladı.

BigCommerce, müşterilerine kolaylık sağlaması için var olan sistemine eklemeler yaptı. Bunlar; ödeme ve gönderim takibi. Bu yenilikler ayrıca Amazon, eBay, Facebook ve bunlara benzer e-ticaret sitelerinin çapraz satışlarını yapmalarını kolaylaştıracak gibi görünüyor. Şirket, bu tarz sitelerin e-ticaret maliyetlerini %80’e kadar azaltabileceklerini iddia ediyor.

GGV Capital’in ortağı Jeff Richards’a göre, dünyadaki tüm markalar, şirketler ve küçük ticari oluşumların artık e-ticaret konusunda ciddi adımlar atmaya başlamaları gerekiyor. E-ticaret artık inanılmaz kazanç sağlayan, işini iyi yapan devasa bir iş kolu oldu.

BigCommerce, ABD ve Avusturalya’da güçlü bir sistem kurdu. Bunun yanında uluslararası pazardaki yarışta ön plana çıkmak için henüz aldığı bu sermayeyi kullanmayı amaçlıyor ve Avrupa’da adını duyurmak için fırsat kolluyor. Şirket ayrıca yakın zamanda uygulama üzerinden doğrudan satışı kolaylaştırmak için Instagram ile bir ortaklığa imza attı.

Şirket değeri 1 ila 50 milyon $ arasında değişen markalar için web siteleri yapmayı amaçlamasına karşın kendi gelir rakamları hedef kitlesindeki müşterilerini aşıyor. BigCommerce CEO’su Brent Bellm şirketin yıllık değerinin 100 milyon doları aştığını, ancak yine de bu yatırımları yapmak için istekli olduklarını belirtti.

Güncel İçerikler