Girişimcileri destekleyen şirketler arasına Anadolu Efes de katıldı

Anadolu Efes perakende sektöründe IoT teknolojileri konusunda ürün geliştiren girişimcilere İTÜ ARI Teknokent işbirliği ile destek verecek. İTÜ ARI Teknokent’in erken aşama girişimcilik merkezi İTÜ Çekirdek’e yapılacak başvurunun ardından, programa katılmaya hak kazanan girişimciler Anadolu Efes çalışanlarından mentorluk desteği alma ve İTÜ Çekirdek ayrıcalıklarından yararlanma fırsatı bulacak.

Anadolu Efes’ten 100 bin TL ödül

Anadolu Efes, İTÜ Çekirdek bünyesinde perakende sektöründe IoT teknolojileri alanında proje geliştiren girişimcileri destekleyecek. İTÜ Çekirdek’e başvurarak seçilen girişimciler önkuluçka aşamasında Anadolu Efes çalışanlarından oluşan mentorlardan, sahip olduğu uzmanlık alanına göre destek alacak ve İTÜ Çekirdek’in açık ofis, eğitim, network gibi imkanlarından yararlanabilecek. Ön kuluçka aşamasını başarıyla bitiren girişimler ise Kasım ayında 7’ncisi düzenlenecek, finansman ve kuluçka desteğine ulaşmak için yarışılan “Big Bang” etkinliğinde “Anadolu Efes Özel Ödülü”nü almaya hak kazanacak. Anadolu Efes seçilen girişimlerin ticari bir ürüne dönüştürebilmesi için Big Bang etkinliğinde toplam 100 bin TL ödül dağıtacak.

Tuğrul Ağırbaş

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş, “Lider şirket olarak sektörün gelişmesine olan katkımızı her zaman sürdürüyoruz. Sektörün gelişimi için yeni iş fikirlerinin başarılı bir şekilde hayata geçmesini önemsiyoruz.

Akıllı bira musluğu üzerine çalışan, 2016 senesinde operasyonlarını Silikon Vadisi’ne taşıyan yerli girişim Pubinno ile fikir aşamasından bu yana birlikte çalışıyoruz. İTÜ Çekirdek’in paydaşlarından biri olarak tüm yıl boyunca girişimcilerle çok yakından çalışacak ve onlara destek olacağız” dedi.

Şirketlerin startuplara verdiği destekleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler