Biyoteknoloji girişimleri için BIO Startup Hızlandırma Programı başvuruları açıldı

Türkiye’nin biyoteknoloji startupları için ilk tematik hızlandırıcı programı olan ve ilk kez 2016’da MSD’nin desteğiyle gerçekleştirilen BIO Startup Programı‘nın üçüncüsü başlıyor. Biyoteknoloji girişimcileri tek çatı altında toplayan BIO Startup Programı, geçtiğimiz yıl Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri’nden de başvuru kabul ederek sınırlarını genişletmişti. Bu yıl da yine bölgesel bir programla devam ediyor.

Son başvuru: 5 Mayıs 2018

Programa başvuru: biostartupprogram.com

Program üç aşamadan oluşuyor. Öncelikle biyogirişimcilerin programa başvuruları toplanıyor. Başvuru aşamasını başarıyla geçen biyogirişimciler, önce bir online eğitim alıyor, sonrasında da Ankara’da yoğun bir mentorluk programına dahil ediliyorlar. Bunu takiben düzenlenecek Demo Day’de sunumlarını yapıyorlar.

Jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda seçilen 3 biyogirişimci, 4-7 Haziran’da Boston’da 65 ülkeden yaklaşık 16.000 kişinin katılımı ile gerçekleşecek BIO Convention 2018‘e katılma şansına sahip olacak. Bu aynı zamanda Boston’da gerçekleşecek Biotechnology Entrepreneurship Bootcamp’e katılım sağlama, yatırımcılarla karşılıklı görüşmeler yapma ve dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketleri ile bir araya gelme fırsatına sahip olmak demek.

Sizin de biyoteknoloji alanında bir projeniz varsa, bu programa başvurabilirsiniz.

Güncel İçerikler