Stars of Region yarışmasının kazanan girişimleri: FazlaGıda, Leafinbox, Piri ve Dabchy oldu

Endeavor Türkiye ve Galata Business Angels iş birliği ile, Google sponsorluğunda Uludağ Ekonomi Zirvesi‘nde gerçekleştirilen “Stars of Region” yarışmasının kazananları belli oldu.

Ali Sabancı, Arif Akdağ, Bülent Hiçsönmez, Cenk Bayrakdar, Hasan Aslanoba, İhsan Elgin, Nevzat Aydın, Ömer Erkmen (Ömer abi), Paul Doany, Rina Onur, Sina Afra gibi önemli isimlerin jüri olarak yer aldığı bu yarışmaya 100’ü aşkın startup başvurdu. Jürinin değerlendirmesi sonucunda 4 startup ödül almaya hak kazandı.

4 bin dolarlık birincilik ödülü: FazlaGıda

FazlaGıda: “İnsan İçin Gıda” mottosoyla yola çıkan FazlaGıda, küresel hedeflerden iklim aksiyonu ve açlık sorunlarını çözmek üzere yola çıkmış, gıda atığını hedef alan bir sosyal teknoloji girişimidir.

3 bin dolarlık ikincilik ödülü: Leafinbox

Leafinbox: Şirketler için e-imza destekli elektronik belge yönetimi platformu olan leafinbox, kendilerini imzalanacak belgeler için “dijital kurye” olarak konumlandırıyor. Başta banka ödeme talimatları ve abonelik sözleşmeleri olmak üzere islak imza gerektiren tüm süreçlerde kullanılabilmektedir.

Üçüncülük ödülü: Piri

Piri: Şehirleri keşfetmek isteyenler için sesli yürüyüş turu uygulaması

Jüri özel ödülü ise Dabchy‘nin oldu.

Dabchy: Dolabınızdaki eşyaları mobil uygulama aracılığıyla fotoğrafını çekip paylaşıp satmanızı sağlayan Tunus’lu bir girişimdir.

Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler