Urbansurf: Dünyada farklı şehirlerdeki insanları bir araya getiren yerli girişim

Urbansurf‘ün App Store’da ilk ürününü yayınladığını egirişim olarak daha öncesinde duyurmuştuk. Android uygulaması için hazırlıkları olduğunu bildiğimiz Urbansurf, yaşadıkları yazılım ekibi değişikliğinden dolayı Android uygulamasının biraz geciktiğini de bizlerle paylaştı. Nihayet kendilerinden Android uygulamalarının da hazır olduğunu öğrenince, gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedik.

Mevcut IOS uygulamasına göre Android versiyonunu daha kullanışlı ve sade bulduğumuzu söyleyebiliriz. Gezginlerin ufak gruplar içerisinde sosyalleşmelerinin sağlandığı Urbansurf, uygulaması Google Play’den indirebilirsiniz.

Urbansurf, ilk defa gittiğiniz bir şehirde, herkesin uğrak noktası olan yerleri değil de, gerçekten şehrin büyüleyici noktaları keşfetmek isteyenler için güzel bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için tek ihtiyacınız, o kültürü bilen İnsanlardır. Urbansurf, en fazla 5 kişilik sosyal grupların bir araya gelip buluşabileceği mikro sosyal bir yapıdır.

2016 senesinin başında, dil eğitimi ve yeni fikirler arayışıyla San Francisco’ya giden kurucusu Serkan kaldığı Hostel’de tanıştığı kişilerle şehri gezerken, fikrin buradan ortaya çıktığını söyledi. İlk çalışmalarına San Francisco’da başlıyor ancak maliyetler yüzünden İstanbul’a dönmek zorunda kalıyor.

Serkan Pulat, fikrin hayata geçmesiyle ilgili şunları özetliyor;

Ağustos 2016’da IOS ile hayata geçen girişim, İTÜ Çekirdek‘e kabul edildi. Bu süreci Etohum 2017’nin girişimleri arasına girmemiz takip etti. Mart 2017’de gerçekleşen UberPITCH’te Fırat İşbecer tarafından kendi aracında birinci seçildi.

Globalde büyümek istediğimiz için uygulamanın ilk arayüzünü İngilizce olarak belirledik. İstanbul hedef şehirlerimiz arasında olduğundan bir hafta içerisinde Türkçe dil desteğini de vermeye başlayacağız. Diğer diller üzerindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Böylece yakın zamanda diğer dil desteklerini de hayata geçirmeyi umuyoruz. Uygulamanın Android versiyonuyla birlikte aktiviteleri konum bazlı çalıştırmaya başladık. İleriki günlerde farklı filtreleme seçeneklerini de devreye almayı planlıyoruz.

Urbansurf’ü kimler kullanmalı?

İlk defa gittiği bir şehirde, milyonların uğrak noktası olan yerleri değil de, gerçekten şehrin büyüleyici mekanlarını keşfetmek isteyen kişilerin kullanmasını hedefliyorlar. Böylelikle bu kişiler, uygulama sayesinde o kültürü bilen İnsanlarla bir araya getiriyor.

Urbansurf uygulamasını App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler