Türkiye’nin ilk yerli dijital parası: Akche

Akche (Akçe), Türkiye’nin ilk yerli dijital parasıdır. Blockchain (Blok zinciri) teknolojisinin ve bunun doğurduğu kripto paraların yaygınlaştığı günümüzde, Türkiye’de de bu alana ilk adım atıldı. Akche geçtiğimiz 29 Ekim 2017’de tedavüle girdi. Alım-satım işlemleri dünyanın en hızlı merkeziyetsiz borsası olan Waves Platformu‘nun sunduğu DEX üzerinden doğrudan TL ile yapılabiliyor.

Akche projesi ve İmece Platformu Oltaç Ünsal, Erkan Şen ve Taha Yaycı tarafından oluşturuldu.

Toplamda 79 milyon 814 bin 871 Akche üretildi

Çıktığı günden bu yana 79 milyon 814 bin 871 Akche üretildi ve çıkış değeri ise 1,923 TL olarak işlem görmeye başladı. Şu aşamada Akche’nin küresel borsalara eklenmesi için çalışmalar yapılıyor. Waves cüzdanı üzerinden alabildiğiniz yerli kripto para birimi Akche’nin şu anki piyasa değeri 10 milyon dolar civarında. 2018 yılının ikinci çeyreğinde kendi blok zinciri üzerinde özgün bir “coin” olmayı hedefliyor.

Dünya’da başka ülkeler de kendi kripto paralarını çıkarmak için çalışmalar yapıyor.

Akche ekibi; Türkiye’den çıkacak olan blockchain (blok zinciri) projeleri ile globale açılmak istiyor. Orta vade hedefleri arasından global piyasalarla rekabet edebilecek güçte bir borsa açma fikirleri de var.

İmece Platformu ile fonlama

İmece, Akche platformuna üye olanların elindeki değere göre projelere destek olmasıdır. Toplumsal dayanışma ve güç birliği ile projelerin desteklenmesini sağlayacak. Proje sahipleri ve yatırımcılar bu platformda bir araya gelerek kitlesel fonlama sağlanacak.

Detayları aldıkça paylaşamaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler