Yeni nesil sağlık sigortası için Girişimcilik Vakfı ve Allianz Türkiye bir araya geldi

Girişimcilik Vakfı (Girvak) ve Allianz Türkiye’nin işbirliğiyle düzenlenen çalıştayda yeni nesilin sağlık sigortası alanındaki ihtiyaç ve beklentileri masaya yatırıldı.

Girişimcilik Vakfı ve Allianz Türkiye’nin 22 Aralık tarihinde Kolektif House’ta gerçekleştirdiği çalıştayda sağlık sigortasının geleceği masaya yatırıldı. Türkiye’nin her yerinden 94.000 kişi arasından seçilen 20 gencin ve Allianz yöneticilerinin katıldığı etkinlikte açık inovasyon metodu kullanılarak sağlık sigortası sektörü için yeni yaklaşımlar tasarlandı.

Değişen müşteri profili ve ihtiyaçları karşısında sigorta şirketlerinin izlemesi gereken yolların ele alındığı çalıştayda hedef müşteri segmentinin belirlenmesi, değer teklifi çalışması, değer teklifi inovasyonu soruları gibi maddeler üzerinde tartışıldı.

Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’na dahil olan gençler, takımlara ayrılarak Allianz çalışanlarının tecrübe ve uzmanlıklarından yararlanarak ilgili konularda çözüm önerileri geliştirdi ve yeni ürün, hizmet ve iş modelleri tasarladı. Takım liderleri arasında; Allianz Türkiye’den Melike Demirel, Şahika Özcan, Erkan Işıksal, Mustafa Humanızlı, Özlem Ateş, Müge İrfanoğlu, Ayşe Seda Düğmeli, , Meral Tüken ve Cemal Çırpılar yer aldı. Allianz Türkiye İnovasyon Ofisi’nin organize ettiği çalıştayın akış sahipliğini Core Strateji yaparken, kolaylaştırıcılık görevini ise Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Fabrikası Direktörü İhsan Elgin yürüttü

Girvak Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, “İçinde bulunduğumuz dönemde hızla yaşanan dönüşüm en çok finans ve sigorta şirketlerini etkiliyor. Değişen müşteri talepleri bu dönüşümü zorunlu kılıyor. Bu çalıştayı da Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’na dahil olan gençlerin farklı bakış açılarıyla sağlık sigortasının geleceğine fayda sağlayacaklarına inandığımız için düzenledik. 2015’ten bu yana destekçimiz Allianz ile değer yaratan projeler üretmeye devam ediyoruz. İşbirliğimizin 2018 yılında da büyüyerek devam edeceğini umuyoruz” dedi.

Allianz olarak kurumların varlıklarını sürdürmelerinin finansal veya teknik altyapıdan çok değişen trendlere uyum sağlamalarına dayandığını belirten Allianz Türkiye CEOsu Aylin Somersan-Coqui “Sektörümüzün lideri olarak öncülük etmemiz gereken alanlardan birisi de sürdürülebilirlik modelimizin merkezine oturan inovasyon ve girişimcilik. Kurum kültürümüzü dönüştürme odaklı çabalarımızla genç bir yaş ortalamasına sahip çalışanlarımızın teknoloji ve müşteri odaklı inovasyon kaslarını güçlendirirken bir yandan da ekosistemde öne çıkan girişimciler ve oyuncular ile işbirliği yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncel İçerikler