Proline Ventures, 2018 yılında Akıllı Şehir girişimlerine destek vermeye devam edecek

Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit, yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirdikleri katma değeri yüksek projelere devam ederek 2018 yılında bölgesel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemek istediklerini belirtti. Doğanyiğit, 2017 yılı performansını değerlendirirken 2018 yılı hedefleri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve bölgede ciddi büyüme hedeflerine sahip Proline’ın 2017 yılı içerisinde önemli atılımlar gerçekleştirerek sadece ulusal değil uluslararası projeleri de hayata geçirdiğini belirten Doğanyiğit, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında yatırımlara önem vererek yakaladıkları ivme ile 2018 yılında önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Proline’ın 2017 yılı içerisinde anlaşmasını imzaladığı önemli projelerden bir tanesi olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın alan güvenliği hakkında konuşan Doğanyiğit, “İstanbul Yeni Havalimanı projesi; 2016 yılında yatırımlarını yapmış olduğumuz alan güvenliği konusunda önemli bir başarı hikâyesi oldu. Bu projeden hareketle; 2017 yılının ikinci yarısında, günümüzün gelişen teknoloji trendlerini dikkate alarak geliştirdiğimiz ürün ve çözümlerimiz ile katma değeri yüksek projelere odaklanma kararı aldık.” dedi.

“Akıllı Şehir girişimlerine destek vermeye devam edeceğiz”

Kendi geliştirdikleri ve ekosistemdeki tüm yatırım modellerinden farklı olan “SmartMix” modeli ile startupları büyütme hedefi taşıdıklarının altını çizen Doğanyiğit, “Proline Ventures olarak ilk yaşımızı önemli başarılar ile geride bıraktık. Donanım ve yazılımın entegre olduğu ürünler geliştiren startupları takip ettiğimiz 2017 yılında, yüksek inovasyona sahip projelere odaklanarak yatırım yapabileceğimiz nitelikteki startuplarla uzun soluklu bir yolculuğa çıktık.

2018 yılında “Akıllı Şehirler” alanında teknoloji üreten, yüksek teknolojiyi odağına almış startupları ve projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Proline Ventures ile küresel girişimcilik ekosisteminde sadece bir oyuncu olmayı değil, ekosistemin dinamiklerini değiştirip Türkiye’den dünya liginde startuplar çıkarmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncel İçerikler