Sigorta pazar yeri Bİ’Sigortacı, AGİTO’dan 200 bin TL yatırım aldı

Sizlere daha önce paylaştığımız, sigorta yaptırmak isteyen kişiler ile, uzman lisanslı sigortacıları buluşturan sigorta pazar yeri bisigortaci.com, AGİTO‘dan 200 bin TL’lik çekirdek yatırım aldı. 1997 yılında kurulan ve İTÜ Teknokent’te bulunan AGİTO, Türkiye’de sigorta sektörüne özel yazılım çözümleri üreten bir şirkettir.

Bİ’Sigortacı, Ekim 2016’da Metin Öngüç, Halil İbrahim Nuroğlu ve Yasin Yılmaz tarafından İstanbul’da kuruldu.

Türkiye’de 16 binden fazla sigorta acentesi var ve 40 milyar TL’lik bir sigorta pazar hacmi oluşturuyor. Bİ’Sigortacı, dijitali henüz tam olarak kullanmayan bu sektörü dijitale taşıyor ve acentelerin daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlıyor. Sektörde faaliyet gösteren birçok acente, kurumsal bilinirliğini artırmak ve yeni müşterilere ulaşmak adına dijital platformlarda da faaliyet gösteriyor. Çok sayıda sigorta acentesinin internet üzerinde yer alması ve en uygun fiyat teklifinin bulunmasının müşteriler için giderek zorlaşması, bu soruna çözüm getiren yeni bir girişimin de ortaya çıkmasını sağladı.

Bu yatırım ile beraber Türkiye’de ilk defa bir sigorta girişimi yatırımı aldı. Big Bang 2017’de yarı finale kadar yükseldi.

İlerleyen zamanlarda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler