Metin Öngüç, Bİ’Sigortacı

Haftanın girişimcisi serisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu haftaki girişimcimiz; Bİ’Sigortacı adlı girişimin kurucu ortağı Metin Öngüç.

Metin, 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Pamukkale Üniversitesi’ni kazanan girişimci, mezuniyetten sonra ortalama 5 yıl özel sektörde çalıştı. Ekim 2016 tarihinde girişim fikrini hayata geçirdi. Yaklaşık 2 yıldır fikrini büyütmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. İTÜ Çekirdek girişimleri arasına seçildi.

Boş zamanlarında kendini geliştirmek için, dijital pazarlama üzerine yazılmış kitap ve blogları okuyor. Sigortacılık sektöründe faaliyet gösterdiğinden Türkiye ve Dünya’daki gelişmeleri çok yakından takip ederek ihtiyaçları iyi analiz ediyor.

Metin, girişimci olmadan önceki hayatını şöyle özetliyor;

Okul sürecimde ve okuldan sonraki özel sektör hayatımda her zaman girişimci olma yönünde adımlarım oluyordu. Girişimci olmanın o kadar kolay olmadığını da biliyordum. Zaten bu süreç 5 yıl sürdü. Bir gün artık kendimi hazır hissettiğimde, yine kendi alanımla ilgili daha öncesinde de üzerinde düşündüğüm, sektörün de ihtiyacı olan Bİ’Sigortacı projesini hayata geçirdim.

Metin Öngüç’ün şu an ekibinde 7 kişi çalışıyor. 500’ün üzerinde sigorta acentesiyle ortak iş yapıyor. Binlerce işlem hacmine ulaşan girişim, bugün sigortacılık alanında önemli bir sorunu çözüyor. Özetle Bİ’Sigortacı, sigorta acenteleri ile sigorta arayan kişileri bir araya getiren online platformdur.

Metin’in hedefi; Türkiye’den başlayarak Bİ’Sigortacı‘yı globalde iyi bir konuma getirmek. Öncelikle Türkiye pazarında doygunluk noktasına ulaşmak istiyor. Orta vadede de globale açılırken Asya ile başlamak hedefleri arasında.

Kendisine bu zorlu girişimcilik serüveninde başarılar dileriz.

Güncel İçerikler