Bisigortaci.com: Sigorta acenteleri ile müşterileri bir araya getiren online pazar yeri

Dijital dünyanın her alanda hayatımıza girmesi ile beraber, sigortacılık faaliyetleri de internet ortamına taşınıyor. Ancak çoğu acente reklam bütçelerini karşılayamadığı için internet mecrasına giriş yapması da epey zorlaşıyor. Tam da bu konuda acentelere ve acente çalışanlarına, satışlarını arttırmada destek olacak ve onları hem internet ortamına hem de sosyal mecralara taşıyacak ve diğer büyük internet siteleri ile rekabeti zorlayacak bir girişimden bahsedeceğiz.

Ekim 2016’da Metin Öngüç, Halil İbrahim Nuroğlu ve Yasin Yılmaz tarafından kurulan Bisigortaci.com, İTÜ Çekirdek’in 2017 yılı ilk dönem çağrısına kabul alan bir girişimdir. 6 kişilik bir ekipleri var.

Pazar olarak Türkiye’de 16 bin sigorta acentesi bulunuyormuş. 2016 yılı içerisinde 40 milyar TL üzerinde kesilen poliçe tutarı olduğu belirtiliyor. İnternet üzerinde yapılan işlem hacmi ise 1 milyar TL civarındaymış. Girişimin ise 40 ilde toplamda 400’den fazla anlaşmalı sigorta acentesi var.  Bu rakamı yakın gelecekte 2000’e çıkararak, pastadan daha fazla pay almayı hedefliyor. 2017 sonu hedefi ise sigorta acentelerine 100 bin yeni müşteri oluşturmak. Yurtdışı pazarına ise Fransa ve İtalya gibi ülkelerle açılmak ilk hedefleri arasında.

Klasikleşmiş sigortacılık anlayışının dışında sigortacıların hem online hem de yüzyüze hizmet vermesine aracı olmayı hedefleyen Bisigortacı, şuan Türkiye genelinde 40 ildeki kayıtlı sigortacılar ile İnternetten satış yapan sigorta şirketlerine alternatif olmaya hazırlanıyor.

Sektörde faaliyet gösteren bir çok acente, kurumsal bilinirliğini artırmak ve yeni müşterilere ulaşmak adına dijital platformlarda da faaliyet gösteriyor.

Çok sayıda sigorta acentesinin internet üzerinde yer alması ve en uygun fiyat teklifinin bulunmasının müşteriler için giderek zorlaşması, bu soruna çözüm getiren yeni bir girişimin de ortaya çıkmasını sağladı. Sigortacılar için online bir pazar yeri, müşteriler için de en uygun fiyat opsiyonlarını ve ihtiyaçlarına uygun sigorta poliçelerini sunan acenteleri bulabilecekleri bir platform olarak faaliyete geçen girişim, sigortacılık alanında fark yaratmayı hedefliyor.

Sigortacıların bu platform üzerinden oluşturdukları profiller ile potansiyel müşteriler, kolayca birbirlerini bulabiliyor. Platform belirlediği düşük maliyetli üyelik opsiyonları ile sigortacılara minimum yatırım maliyeti ile müşteri portföylerini ve satış rakamlarını artırma şansı tanıyor.

Poliçeler sistem üzerinden değil, birebir görüşerek oluşturuluyor

Müşteriler ise bisigortaci.com üzerinden, sigortacıları konum ve sigorta branşı seçenekleri ile filtreleyebiliyor; sigorta danışmanlarının hakkında yapılmış yorumları görüntüleyebiliyor ve ücretsiz olarak kendilerinden teklif alabiliyor. Müşterilerin sigortacılar ile yapacakları poliçe anlaşmalarından ücret ve komisyon talep etmiyor. Müşteriler en yakın sigorta acentesinde çalışan sigortacı ile poliçe anlaşmalarını sistem üzerinden değil; bire bir görüşerek imzalıyor.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler