Skysens, ACT Venture Partners’tan 680 bin euro yatırım aldı

İzmir Ege Teknoparkta kurulan Skysens, ACT Ventures Partners’tan 680 bin euro’luk yatırım aldı.

Düşük enerji tüketimi ile çalışması gereken sensörleri 15 km gibi mesafelerden kablosuz iletişim ile internete bağlayan, bunun için global bir protokol kullanarak, tamamen kendi teknolojisi ile gömülü yazılımlar ve donanımlar üreten Skysens’in ABD, İngiltere, Fransa, Yeni Zellanda, Endonezya, Hindistan gibi çeşitli ülkelerde ürün ve proje satma tecrübesi bulunuyor.

Skysens ayrıca LoRa teknolojisini yönlendiren ve IBM, Cisco, Alibaba gibi firmaların üye olduğu LoRa Alliance’ın Mart 2016’dan beri Türkiye’den ilk ve tek üyesi.

2016’da kurulan Skysens’in kurucuları Emrah Mercan ve Burak Polat’ın çeşitli sektörlerdeki teknik ve ticari deneyimleri bulunuyor. Skysens’in teknolojisi özellikle batarya ile uzun süre çalışması gereken IoT uygulamalarının tamamına servis verebiliyor. Bu teknoloji ile hem kablosuz iletişim teknolojisi sağlayıcısı olarak çeşitli telekom ve teknoloji şirketlerine, hem de sensörleri de dahil ettiği uçtan uca paket çözümler ile restoranlardan enerji şirketlerine kadar geniş bir yelpazede müşterilere çözüm sunabiliyor. Skysens’in ilk müşterisinin 2016 yılında Türkiye’den 16.000 km. uzaktaki Cook Adaları’ndan olması da ilginç bir anektod.

Skysens sahip olduğu bu teknoloji ve global iletişim protokolü sayesinde, kuruluşların kendilerine ait bir RF networkü kurmasına yardımcı olarak, müşterilerine IoT alanında dünyadaki en bağımsız ve güvenilir kablosuz sensör altyapısını sunuyor.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler