Başarılı bir işe sahip olmak için edinmeniz gereken 5 alışkanlık

Başarılı iş insanlarının bazı ortak noktaları var. Aşağıdaki listede, aslında sizin de bildiğiniz ancak uygulamakta zorluk çektiğimiz 5 alışkanlığı listeledik. Başarılı iş insanları ve şirketleri, genellikle bu alışkanlıklar her gün uyguluyor. Hepimiz işimizde her gün çalışıyoruz ama işimizi sürekli başarılı tutmak için kazanmamız gerek bu alışkanlıklara bir göz atalım.

Öncelikle Sabır

Hiçbir şey kolay olmayacaktır ve zaman zaman başarısızlıklar yaşayacağız. Steve Jobs ve Bill Gates de dahil ilk girişimlerinde başarılı olmadıklarını biliyoruz. Herkes gibi onlar da başarısızlık yaşadı. Yaşadıkları başarısızlıklarla pes etmek yerine sabrettiler ve tekrar tekrar denediler.

Yani bir milyoner gibi iş yapmanız için çok fazla para devralmanız veya anlık bir başarı kazanmanız gerekmiyor. Sabırla işlerinizi yürüttüğünüz zaman başarı sizinle olacaktır.

Kendinizi Adayın

Tekrar Bill Gates’ten örnek vermek gerekirse işini garajın arkasına koydu. Özverili bir şekilde çalışmak gerektiğini de eklemek gerekir.

Hırs ve Büyük Hayaller

Hiç ‘’ay için ateş et’’ cümlesini duydunuz mu? Eğer milyarder olmayı hedeflemişseniz defalarca milyoner olabilirsiniz. Wright Kardeşleri örnek alabilirsiniz. 1902’te başarılı bir planör yapmakla yetinmeyip 1092’de dünyanın ilk uçağını yaptılar. Yaptıkları ilk uçakla Kitty Hawk’ta dört kısa uçuş bile gerçekleştirdiler. Şöyle bir düşününce 1 sene aslında kısa bir zaman ama onlar büyük hayallere sahip hırslı kardeşlerdi. Kardeşler büyük hayaller kurmanın önemini bizlere yansıtıyorlar aslında çünkü ne elde edeceğinizi asla bilemezsiniz.

Hatalarınız Hakkında Bilgi Edinin

Büyük iş adamlarının kaçınılmaz olduğu bir durum var ki o da her şeyi berbat etmeleri. Evet yanlış duymadınız. Büyük iş adamları her şeyi berbat ederler. Burada önemli olan işlerinizi berbat etmeniz değil, zaman içinde hatalarınızdan neler öğrendiğinizdir. Kendiniz bir ölçün. Hatalarınızı yaptıktan sonra adapte oluyor musunuz? Milyoner iş adamları her zaman düşünmek için zaman ayırırlar. Daha sonra tekrarlanmamasını sağlamak için bir eylem planı oluştururlar.

Nişlere Odaklanın

İşte en önemlisi bu! Bir kerede bir sanayiyi ele geçirmeye çalışırsanız rekabete yakalanırsınız. Bu da kaçınılmaz durumlardan bir tanesidir. Küçük bir adımla başlayın ve kendi nişinizi görün ve kontrol edin. Eğer o attığınız küçük adımdaki alanı idare edebiliyorsanız zamanla genişletin. Bu yöntemle önce kendi niş hakimiyetinizi kazandığınızı görecek sonra da bunun ne kadar kolay olduğunu fark edip daha büyük alanlara sahip olacaksınız.

Neye ihtiyacımız olduğunu başarılı iş adamlarına sormuşlar. Cevabı ise şu: Bir plana ihtiyacınız var ve eğer başarılı olursanız doğru alışkanlıklara ihtiyacınız olur.

Konuk Yazar: Nazlı Gündoğdu

Güncel İçerikler